ΔΝΤ: Ανεπιθύμητη μη εθελοντική αναδιάρθρωση

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού προς την Ελλάδα αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Κάρολιν Ατκινσον, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις του Ταμείου.

Η κ. Ατκινσον ανέφερε ότι υπάρχει μία διαβούλευση στο θέμα της χρηματοδότησης και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους».

«Νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι οποιοσδήποτε τύπος μη εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους ή κάποιο πιστωτικό γεγονός. . . θα ήταν κάτι ανεπιθύμητο», σημείωσε.

Επισήμανε ακόμη ότι «η άποψη, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν σαφείς, είναι ότι η χρηματοδότηση, που θα προκριθεί τελικά, όποια κι αν είναι, δεν θα πρέπει να διαταράξει την οικονομική σταθερότητα».

«Αποκλείουμε οποιοδήποτε σχέδιο που δεν θα είναι αμιγώς εθελοντικό, πρέπει να μην έχει κανένα στοιχείο εξαναγκασμού. Καλούμε να αποφευχθεί κάθε πιστωτικό επεισόδιο ή π.χ. μία επιλεκτική χρεωκοπία», τόνισε νωρίτερα και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, απορρίπτοντας κάθε λύση που θα έθετε ιδιώτες ομολογιούχους προ τετελεσμένων γεγονότων.
gr.newschrome.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :