Παγκόσμια Τράπεζα: "Δεν έχει την πρόθεση" να προχωρήσει σε δανεισμό της Ελλάδας

"Δεν έχει ουδεμία πρόθεση" η Παγκόσμια Τράπεζα να παρέμβει στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον εκπρόσωπός της, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση του Μεξικανού Αγκουστίν Κάρστενς στην κατεύθυνση αυτή. "Το τελευταίο χρονικώς δάνειό μας προς την Ελλάδα χρονολογείται πριν από 30 έτη. Δεν προτιθέμεθα να συνάψουμε άλλο", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις "χώρες υψηλών εισοδημάτων" από την Παγκόσμια Τράπεζα, κατά συνέπεια ανήκει στις χώρες-πιστωτές του θεσμού αυτού, που δανείζει αναπτυσσόμενες χώρες.

Πάντως, η Παγκόσμια Τράπεζα στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2008 συμμετείχε στον εξωτερικό δανεισμό της Ουγγαρίας, μιας άλλης "χώρας υψηλών εισοδημάτων". Στον εξωτερικό δανεισμό της Ουγγαρίας συμμετείχαν τότε η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο Αγκουστίν Κάρστενς, υποψήφιος για τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ (Γαλλία), μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal ευχήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται.

"Δεν γνωρίζω γιατί η Παγκόσμια Τράπεζα δεν έχει ως σήμερα εμπλακεί στην περίπτωση της Ελλάδας", είπε ο κ. Κάρστενς από το Πεκίνο, όπου περιοδεύει για την προώθηση της υποψηφιότητάς του. "Μπορεί να προσφέρει στήριξη, η Παγκόσμια Τράπεζα υπέρ μεταρρυθμίσεων σε τομείς οικονομικής δράσης. Κάτι, που μπορεί να λιγοστέψει τα κόστη στο πλαίσιο μιας προσαρμογής". 
Δημοσίευση σχολίου