Τι σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση του σχήματος Ανασχηματισμού

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρώτη αντίδραση τους μετά από την ανακοίνωση του μετασχηματισμού της κυβέρνησης μόλησαν για "ιλαροτραγωδία" και "επικίνδυνη κυβέρνηση από το βαθύ ΠαΣοΚ".
 
ΝΔ
"Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ΄΄ανασχηματισμό΄΄", τονίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για "ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του".
Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει "κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης" την αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου και "ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας" τη δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής "στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει".

ΚΚΕ
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό κάνει λόγο για "μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας".

Συνεχίζοντας, τονίζει πως "Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερο για το λαό".
 
ΛΑΟΣ
Για μία κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ" κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν". 
 
 ΣΥΝ
Ο ΣΥΝ, με τη σειρά του τονίζει ότι "η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό".

Συνεχίζει μάλιστα τονίζοντας πως "Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της".

"Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή "εθνική" προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του".

Δημοκρατική Αριστερά
Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι "ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραΐσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή". 
Δημοσίευση σχολίου