Επέστρεψε η κρίση στην Υεμένη

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Υεμένης, ο αντιπρόεδρος Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, συναντήθηκε σήμερα με τον Τζέραλντ Φάιρστάιν πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Σανάα για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα μετά τη μεταφορά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας για νοσηλεία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Saba.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "ο αντιπρόεδρος" συζήτησε με τον αμερικανό πρέσβη "θέματα σχετικά με τις εξελίξεις" στην Υεμένη.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στη "σημασία της συνεργασίας των κομμάτων του Κοινού Μετώπου", του συνασπισμού της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, "σε αυτές τις πολύπλοκες και δύσκολες περιστάσεις" που περνά η χώρα ώστε να "αποφευχθεί κάθε προσπάθεια δολιοφθοράς", σύμφωνα πάντα με το Saba.
Εξάλλου πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν σήμερα στη Σανάα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μία ημέρα μετά την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ της φυλής Χάσιντ και των δυνάμεων του Σάλεχ χάρη στη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πυροβολισμοί ακούγονταν από την περιοχή Χασάμπα, πεδίο μάχης τις προηγούμενες εβδομάδες μεταξύ των δυνάμεων του Σάλεχ και αυτών του Σάντεκ αλ Αχμανρ, αρχηγού της ισχυρής φυλής Χάσιντ.

Λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του προέδρου Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας χθες Σάββατο, το Ριάντ μεσολάβησε για την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ της φυλής Χάσιντ και των δυνάμεων του Σάλεχ.

Έκρηξη χειροβομβίδας σε κτίριο στην Υεμένη

Νωρίτερα όπως ανακοινώθηκε τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα στη Σανάα όταν μία χειροβομβίδα εξερράγη στο κτίριο όπου διαμένει ένας στρατηγός που υποστηρίζει τα αντιπολιτευόμενα κινήματα της Υεμένης, που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία, σύμφωνα με μία ιατρική πηγή.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, όμως μία στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι μπορεί να ήταν ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :