Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κίνδυνος εθνολογικής αλλοίωσης από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση

Για την αλλοίωση του εθνολογικού ιστού της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον από την ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών έκρουσε τον κώδωνα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας, μιλώντας στο συνέδριο της Μυτιλήνης με θέμα τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

O Γεώργιος Καλαμίδας χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και του ελληνικού Έθνους, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους μεγάλους αριθμούς αλλοδαπών. Στο διήμερο συνέδριο περισσότεροι από 400 σύνεδροι, στην πλειονότητά τους δικαστικοί λειτουργοί, αντάλλαξαν απόψεις για το ακανθώδες ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και το Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως στο νησί της Λέσβου, που αποτελεί πύλη εισόδου εκατοντάδων λαθρομεταναστών. Το σύνολο των ομιλητών αναγνώρισαν την αναγκαιότητα να χαραχθεί μία αποτελεσματικότερη στρατηγική από πλευράς Πολιτείας.

Σύμφωνα με τους ομιλητές η λαθρομετανάστευση δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και στην αύξηση της ανεργίας Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκε και ο σημαντικός ρόλος των τοπικών παραγόντων της Λέσβου στη διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών, που σχεδόν καθημερινά φθάνουν από τα τουρκικά παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :