Οι Αγανακτισμένοι "πολιορκούν" τη Βουλή και δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

Tεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Βουλή υπό το φόβο μήπως οι Αγανακτισμένοι επιχειρήσουν να εισβάλλουν. Μικροένταση νωρίτερα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Χιλιάδες κόσμου Αγανακτισμένων έχουν περικυκλώσει στην κυριολεξία τη Βουλή όπου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
 
Οι Αγανακτισμένοι μάλιστα δίνουν το δικό τους μήνυμα προς τους πολιτικούς με μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία έβαλε και πάλι το σιδερένιο τείχος στη Βασίλισσης Σοφίας. Μάλιστα, κάποιοι Αγανακτισμένοι τοποθέτησαν μία ελληνική σημαία στο σιδερένιο τείχος και μόλις οι αστυνομικοί την έβγαλαν, επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να ρίξουν το τείχος.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα και ο αριθμός τους αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τους άνδρες της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ να είναι από νωρίς παρατεταγμένοι κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, από το ύψος της Εθνικής Πινακοθήκης μέχρι και το άγαλμα του Τρούμαν, και την κυκλοφορία να έχει αποκλεισθεί από νωρίς για οχήματα και πεζούς στην περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του κοινβουλίου, που ορίζεται από τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Κανάρη ως την οδό Ακαδημίας.
 
Νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος έφθασαν και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στη Βουλή, καθώς απωθήθηκαν από τους Αγανακτισμένους.

Μπροστά από τα κιγκλιδώματα της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αιγυπτιακής πρεσβείας, ακραίοι νεαροί εκτοξεύουν εμπρηστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των αστυνομικών δυνάμεων.

Με χαρά υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι την ανακοίνωση για παραίτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη από εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το Μνημόνιο.
Από:newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :