Συνέχιστηκε η κόντρα Παπανδρέου-Σαμαρά

Αντώνης Σαμαράς: Επέμεινε σε εκλογές!

Γ. Παπαπανδρέου: οι κάλπες είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η πατρίδα».

Ιδιαίτερα ζωηρές ήταν οι συζητήσεις στη βουλή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η αντιπαράθεση πήρε και έδωσε, με αποκορύφωμα την κόντρα του Θεόδωρου Πάγκαλου με την Νέα Δημοκρατία και με το Λαός. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υποστήριξε ότι η δημοκρατία εδραιώθηκε το 1981, κάτι που εξόργισε τον Αντώνη Σαμαρά και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει, κάτι που Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν έπραξε, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να αποχωρήσει από τον χώρο της Βουλής. Μετά από πολλά «παρακάλια» του Γιώργου Παπανδρέου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επέστρεψε, ενώ ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη και τόνισε « η δημοκρατία εδραιώθηκε στην χώρα το 1974, αλλά το 1981 επιβεβαιώθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί». Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε " σήμερα είναι η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία αυτής της κυβέρνησης!Τόλμησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να πει ότι η Δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα το 1981", ενώ συμπλήρωσε "η δημοκρατία ήλθε το 1974 και ήταν η δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή". Πρωτοτύπησε για ακόμη μια φορά ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος αφού πήρε τον λόγο είπε « η Δημοκρατία ήλθε το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» , ενώ πρότεινε και την δημιουργία ενός ανδριάντα για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Παπανδρέου: «οι κάλπες είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η πατρίδα».

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι "δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία για την χώρα να ορθοποδήσει και να είναι αξιόπιστη στους εταίρους", ενώ ανέφερε ότι "δεν υπάρχει περιθώριο για κοινωνικές παροχές και για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο". Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι δεκτικός στην υποβολή προτάσεων από όλα τα κόμματα , εφόσον αυτές δεν πετούν την χώρα έξω από τους στόχους της. O πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε λόγο για ένα δημοψήφισμα που θα ενώσει τον λαό και όχι με διχαστικά διλήμματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα ή νέες προσλήψεις στο δημόσιο αλλά καλύτερη διαχείριση. Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως ζήτησε να επαναδιαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα αλλά η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε και κάλεσε εκ νέου για συναίνεση λέγοντας πως υπάρχουν δεκάδες σημεία σύγκλισης με πολλά κόμματα και ευρύτερες δυνατότητες συναίνεσης. Τέλος, ο Πρωθυπουργός απάντησε και στο αίτημα του κ. Σαμαρά για εκλογές λέγοντας ότι «οι κάλπες είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η πατρίδα».

Αντώνης Σαμαράς: «Αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα κ. Παπανδρέου τότε κάνετε το καλύτερο δημοψήφισμα, εκλογές»

«Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «συμμέτοχοι στο δικό σας αδιέξοδο δεν θα γίνουμε, θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο και θα ψηφίσουμε αυτά που θεωρούμε από τον εφαρμοστικό νόμο σωστά, ενώ θα συνεχίσουμε να προωθούμε την επαναδιαπραγμάτευση», ενώ τόνισε με έντονο ύφος «Αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα κ. Παπανδρέου τότε κάνετε το καλύτερο δημοψήφισμα, εκλογές». Επιπλέον, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το δημοψήφισμα αποσκοπεί να παραπλανήσει και να εκτονώσει την δυσαρέσκειά των «Αγανακτισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :