Ο Βενιζέλος... κατεδάφισε τις «αυθαιρεσίες» Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο

Σε πλήρη αποδόμηση της πολιτικής Παπακωνσταντίνου προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος από την τοποθέτησή του άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο κ. Παπακωσνταντίνου «απέτυχε» και είπε χαρακτηκτιριστικά, « 3,8 δισ. στον αέρα. Αυτά βρήκα και προσπαθώ να συμμαζέψω».

Ενώ δίνοντας το κλίμα των πιέσεων που υπάρχει στην Ευρώπη τόνισε με έμφαση «όταν πήγα στο Eurogroup τους βρήκα στο έξω φρενών, δεν ήξεραν τίποτε. Νόμιζα ότι οι αλλαγές του Παπακωνσταντίνου ήταν συμφωνημένες». Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είπε ότι «ενοχλήθηκαν γιατί διαπραγματεύομαι πιο σκληρά» ενώ αναφερόμενος στην πρόταση Σόιμπλε ''Δώστε μας ήλιο να σας δώσουμε δάνεια'' είπε στους βουλευτές ότι « Τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Θα πάω Βερολίνο να τον συναντήσω για να το συζητήσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος κάρφωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και για τις πρόσφατες εξαγγελίες που είχε κάνει στο ΚΤΕ Οικονομικών όσον αφορά τις ελαφρύνσεις στο Μεσοπρόθεσμο λέγοντας ότι τις έκανε χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει την Τρόικα.

Εκ μέρους των βουλευτών η πιο σκληρή ήταν η Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε χαρακτηριστικά « Τα μέτρα δεν βγαίνουν. Δεν ξέρουμε που πάμε, δεν υπάρχει ορίζοντας. Δεν γίνεται να πληρώνουμε 23 δισεκατομμύρια σε τόκους. Να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών τις δανειακές συμβάσεις». Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ζήτημα.

«Εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι το 2012 και πάμε σε νέα μέτρα, θα είναι η ταφόπλακα της αξιοπιστίας μας και της πολιτικής», σχολίασε ο κ. Μακρυπίδης.

Έντονη ήταν η κριτική από την Τόνια Αντώνιου η οποία άφησε αιχμές για την αναπτυξιακή κυβερνητική πολιτική.

«Το 2011 μας ζητούν 6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις. Ποιος θα τα δώσει; 18 μήνες λέμε για αναπτυξιακή πολιτική και δεν έχει γίνει τίποτα».

Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, φέρεται να ζήτησε η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης είπε ότι «δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι είναι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή. Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσω, τρέμω τι θα γίνει αν δεν ψηφιστεί. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».

«Ειλικρινής ο υπουργός. Προσπαθεί να κάνει πολιτική διαχείριση σε αδιέξοδο, σχολίασε ο κ. Λιντζέρης.

«Κόντρα» Ανδρουλάκη - Αποστολάκη

Ο Μίμης Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μιλάει μόνο για φόρους ενώ δεν πειριορίζει το Δημόσιο τομέα. «Πότε θα μειώσετε το Δημόσιο και τους παρασιτικούς οργανισμούς με τους μισθούς των 6.000 ευρώ;»
Μιλένα : «Υπάρχουν και άνθρωποι», απάντησε η κ. Μιλένα Αποστολάκη. «Μην μου λέτε για ανθρώπους. Εσείς τους διορίσατε», ήταν η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη.

Μετά το τέλος του ΚΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :