Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Λιτζέρης ζητά την παραίτηση του Γ.Παπακωνσταντίνου

Πόλεμο εναντίον του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου άνοιξε για τα καλά ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ μαιευτήρας Δ.Λυτζέρης ο οποίος ζήτησε σήμερα την αποπομπή ως αποτυχημένου του υπουργού Οικονομικών (και οχι μόνο).
 
Μια εξέλιξη που τον φέρνει "στην έξοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας". «Ουσιαστική αυτοκριτική δεν έγινε, όπως επίσης δεν καταλογίστηκαν συγκεκριμένες ευθύνες. Χρειάζονται παραιτήσεις και αλλαγή πολιτικής, από το οικονομικό επιτελείο. Είναι πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλάωντας στο ραδιοσταθμό του Αλαφούζου, τον Skai. «Κάποια μέτρα είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση των δανείων. Χρειάζεται ένα οικονομικό επιτελείο από αξιόλογα στελέχη και όχι μονοκομματικής κατεύθυνσης. Πρέπει να είναι πανεθνική η προσπάθεια» είπε εμφαντικά και αδειάζοντας θεαματικά το πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι για να υπάρξει ανοχή από το σύνολο του ελληνικού λαού θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια κατανεμημένα και να υποστηριχθούν από ένα οικονομικό επιτελείο που θα χαίρει ευρύτερης στήριξης και αποδοχής.

«Είχα κρούσει τον κώδωνα ότι έχει χάσει η κυβέρνηση πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Όταν λες πέρυσι στον ελληνικό λαό ότι 'παίρνω σκληρά μέτρα για να μη χρειαστώ να πάρω περαιτέρω' και μετά παίρνεις, βλέπετε τι γίνεται. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ανατραπεί, η ανεργία είναι στο κόκκινο, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει πτωχεύσει» κατα τον κ.Λιτζέρη.
Υποστηρίζοντας δε το εύρημα της δημοσκόπησης του κ.Αλαφούζου (της Public Issue) που δίνει 4 μονάδες μπροστά την ΝΔ αίφνης, επιχειρηματολόγησε οτι η «δημοσκόπηση δείχνει στο μέλλον συγκυβέρνηση με τη ΝΔ" και "πρέπει να υπάρξει θέση ευθύνης για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Αλλιώς το μέλλον θα είναι ζοφερό».
www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :