Χρυσοχοΐδης : Προς δημιουργία δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων

Την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για τη δημιουργία δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων εντός του έτους προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) για την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του για τη διετία 2012-2013. Όπως σημείωσε ο υπουργός, βασική στόχευση της Τράπεζας, η οποία θα είναι δημόσια αλλά θα έχει ιδιωτικό μάνατζμεντ, θα είναι η στήριξη των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα στον ενάμιση μήνα θα ανακοινωθεί ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο. Συγκεκριμένα το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη μόχλευση 1 δισ. ευρώ που θα αφορά κεφάλαια κίνησης για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε και τη δημιουργία ενός ψηφιακού «One Stop Shop» που θα βάλει τέλος στην γραφειοκρατία. Όπως σημείωσε μέσα στο Φθινόπωρο θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου ενώ από αρχές του 2012 θα υλοποιηθεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό Τελωνείο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκ. Καλαμπόκης ανέφερε ότι οι αγορές στόχοι που έχουν τεθεί είναι Μέση Ανατολή, Κίνα, Ρωσία και Αμερική σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι επιχειρηματικές δυνάμεις κυρίως από την περιφέρεια με στόχο να καταστεί δυναμικά εξωστρεφής η επιχειρηματικότητά μας. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση ενός ''εθνικού σήματος'' και ανέφερε ότι ''σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται δεν περισσεύει κανείς''.

Το προτεινόμενο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2012 και για το 2013 περιλαμβάνει την παρουσία της χώρας μας σε περισσότερες από 220 διεθνείς εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :