Θέλουν χρεοκοπία,εκλογές και χούντα;

Δεν είναι μόνο τα πρωτοσέλιδα «ρεπορτάζ» και οι τίτλοι , «είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα», ούτε οι πιέσεις για εκλογές – το «ΕΘΝΟΣ» για παράδειγμα μιλάει για 24 Ιουλίου («όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό» δηλώνει ο υπουργός εσωτερικών Γ.Ραγκούσης) αλλά ανοίγουν συζήτηση(;) ακόμη και για… δικτατορία! Στη σχετική συζήτηση «πρωταγωνιστεί» … «ΤΟ ΒΗΜΑ». Για παράδειγμα ο εκδότης του «Βήματος» κ.Σ.Ψυχάρης γράφει: «Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση; Ανάκτορα θερινά ή έστω και χειμερινά δεν υπάρχουν πλέον. Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή. Στην κοινωνία υπάρχουν και άτομα που θέλουν τη γενική ανατροπή. Δεν μπορούν προφανώς να την επιβάλουν διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ θέλει. Ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη. Αυτό θέλουν;». Το ερώτημα μπορεί να αναφέρεται στους «αγανακτισμένους» και τα αποτελέσματα των πράξεων τους, αλλά στην ουσία φέρνει στο…τραπέζι τα «έκτακτα μέτρα» (προφανώς με στρατό και αστυνομία – πως αλλιώς;).
Άλλος αρθρογράφος του «Βήματος» είναι πολύ πιο σαφής: «Αν λοιπόν κάποιος πολιτικός σκοτωθεί, το επόμενο πιθανό σενάριο είναι η επέμβαση της αστυνομίας σε μαζικότερο αριθμό με δακρυγόνα και άλλα τέτοια. Ουδείς επίσης μπορεί εδώ να προβλέψει οτι δε θα σκοτωθούν και διαδηλωτές, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε μαζικές διαδηλώσεις, έκτροπα, λεηλασίες και καταστροφή πολλών επιχειρήσεων. Μπροστά στον κίνδυνο αναρχίας και κατάλυσης της έννομης τάξης, η όποια κυβέρνηση κυβερνά εκείνη τη στιγμή θα καταφύγει σε στρατιωτικό νόμο, απαγόρευση κυκλοφορίας και κάθοδο των αρμάτων στους δρόμους. Ας μη μας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας… » και καλούν τους αναγνώστες τους να σχολιάσουν…!
Σε άλλη αρθρογραφία λένε (χρεώνοντας τις πληροφορίες τους σε ανώνυμες «κυβερνητικές πηγές») ότι «ακόμη και αν η κυβέρνηση περάσει επιτυχώς τις «Συμπληγάδες του Ιουνίου», κοινή είναι η πεποίθηση ότι η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου επιβάλλει «νέου τύπου κυβέρνηση» και «νέα πολιτική νομιμοποίηση», η οποία μπορεί μόνο να προέλθει με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»!!
Και επανέρχονται πάλι: «ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. Η Ελλάδα δεν είναι η µόνη χώρα που βρίσκεται να φλερτάρει µε το χάος. Τον Μάη του ‘68 ο Ντε Γκολ έφυγε από τη Γαλλία και πήγε στο Μπάντεν-Μπάντεν. Οσο για την Αµερική – τόσο τη δεκαετία του ‘60 όσο και το 1992 στο Λος Αντζελες έζησε ώρες και µέρες αναρχίας. Η τάξη επανήλθε µόνο όταν βγήκε η πολιτοφυλακή στον δρόµο»!!!
Αποτέλεσμα αυτών η κυβερνητική ανακοίνωση αργά το απόγευμα: «Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη
Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.

Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».



Οσον αφορά τώρα τις πληροφορίες για το νέο «μνημόνιο».
Εκτιμάται ότι πολλά μέτρα δεν θα είναι σκληρά. Για παράδειγμα, το σημερινό αφορολόγητο όριο θα μειωθεί λιγότερο από 50%. Παράλληλα θα καταργηθεί το «πόθεν έσχες» για μια διετία. Η φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο, δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, η τρόικα οπισθοχώρησε της απαίτησης για «πλήρη αποκρατικοποίηση» και δέχθηκε το αίτημα να διατηρήσει το κράτος μειοψηφικό πακέτο στα «ασημικά» των υποδομών και των δικτύων. Για τον υπό σύσταση Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι. Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα αποφασίζεται από τη Βουλή και θα συμμετέχουν δύο παρατηρητές της τρόικας
«Αγκάθι» παραμένει η απαίτηση Ολλανδών και Φινλανδών που επιμένουν να τεθεί η δημόσια περιουσία ως ενέχυρο για τα νέα δάνεια
Το Μεσοπρόθεσμο δεν πρόκειται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Θα κατατεθεί ωστόσο ως ένα άρθρο και θα ακολουθήσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι οποίοι, ως δεσμευτικοί για την εκταμίευση της δόσης, θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως τις αρχές Ιουλίου. Εν συνεχεία, όπως φέρεται να πιστεύει το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, θα χρειαστεί «νέου τύπου κυβέρνηση» και «νέα πολιτική νομιμοποίηση», φρασεολογία που υποδεικνύει ευρύ ανασχηματισμό (που ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να παράσχει την υποστήριξή της στο πρόγραμμα), εκλογές ή κάποιου είδους δημοψήφισμα.
** Η ευρωπαϊκή στρατηγική διάσωσης της Ελλάδας οριστικοποιήθηκε σε μυστική συνάντηση στα γραφεία της Εuropean Ιnvestment Βank (ΕΙΒ) παρουσία του κ.Β. Σόιμπλε, του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, του επικεφαλής της ΕΙΒ κ.Φιλίπ Μέισταντ, του προέδρου της Βundesbank κ.Γενς Βάιντμαν και άλλων κεντρικών τραπεζιτών
*** Για να αντιμετωπιστεί η «ελληνική κρίση» επιλέγεται λύση η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να επιβιώσει, στη Γερμανία να επιταχύνει την ευρωπαϊκή ενοποίηση και στην ΕΚΤ να θωρακίσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Η λύση που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής της 23ης Ιουνίου είναι η...κατάργηση του ελληνικού μηχανισμού! Τα εναπομείναντα 58 δισ.ευρώ (από τα 110 δισ.) μεταβιβάζονται στον Προσωρινό Μηχανισμό (ΕFSF) ο οποίος θα δανείσει μεγάλο τμήμα των επιπρόσθετων 60-70 δισ. που απαιτούνται ως το 2014.Η λύση αυτή θεωρείται ιδανική καθώς δεν απαιτείται νέα έγκριση από τα κοινοβούλια των 16 εταίρων μας. Οι τράπεζες-δανειστές να ανταλλάξουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2012 και το 2013 με νέα.Μία από αυτές τις λύσεις είναι να «ντύσει» ο Μηχανισμός τα νέα ομόλογα με την εγγύηση ότι θα διαθέτουν status αντίστοιχο εκείνου του διακρατικού χρέους (δηλαδή,senior, ως εκ τούτου δεν θα είναι τα πρώτα στη σειρά της «κουράς»,όταν έλθει η ώρα της αναδιάρθρωσης...).
- Τουλάχιστον οι ελληνικές τράπεζες θα εξαναγκαστούν να διατηρήσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος.Τέλος,η απαιτούμενη στήριξη ως το 2014 θα συμπληρωθεί με κεφάλαια από τις αποκρατικοποιήσεις τα οποία θα κατευθύνονται στην επαναγορά παλαιού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :