Όλι Ρεν: “Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους”

Η πάγια θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να μην γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα και με δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

Ειδικότερα ο κ. Αλταφάζ τόνισε πως “η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα θα εξεταστεί από τους υπουργούς οικονομικών στο Συμβούλιο Eurogroup,…

προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης.”

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη (08/06) και ερωτηθείς πότε θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης της Τρόικα, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε τις τρεις προηγούμενες φορές.

Σημείωσε, επίσης, ότι η τέταρτη αξιολόγηση έχει σταλεί στο Συμβούλιο του ΔΝΤ, στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, καθώς και στο κολέγιο των Επιτρόπων της ΕΕ, το οποίο θα κάνει τις δικές του συστάσεις, προς το Συμβούλιο Eurogroup για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.

Τέλος, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη (14/06) θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες δείπνο εργασίας των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, με βασικό αντικείμενο την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ.
eidhseis.info
Δημοσίευση σχολίου