Αυξήθηκαν οι ιδιωτικές περιουσίες σε όλο τον κόσμο

Κατά 8% αυξήθηκαν κατά μέσο όρο πέρυσι οι ιδιωτικές περιουσίες σε όλο τον κόσμο αύξηση μικρότερη από αυτή που σημειωνόταν πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και η οποία αναμένεται να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες χρονιές, κυρίως εξαιτίας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών BCG.

Συνολικά οι μεγάλες ιδιωτικές περιουσίες σε όλο τον κόσμο ανέρχονταν σε 121.800 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2010, δηλαδή 20.000 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά, διευκρινίζει η έκθεση.

Μεταξύ του 2002 και του 2007, πριν από την οικονομική κρίση, οι μεγάλες ιδιωτικές περιουσίες αυξάνονταν κατά μέσο όρο κατά 11% το χρόνο.

Η BCG προβλέπει επιβράδυνση της αύξησης των μεγάλων περιουσιών σε όλο τον κόσμο μεταξύ του τέλους του 2011 και του 2015, η οποία θα πέσει στο 5% κατά μέσο όρο, με πιο γοργό ρυθμό να παρατηρείται στις αναδυόμενες χώρες.

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο καταγράφονται 12,5 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι (σε δολάρια), σύμφωνα με την έκθεση: ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών βρίσκονται στις ΗΠΑ (5,22 εκατομμύρια), στην Ιαπωνία (1,53 εκατομμύρια), την Κίνα (1,11 εκατομμύρια), τη Βρετανία (570.000) και τη Γερμανία (400.000).

Σε κάποιες πιο μικρές χώρες παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση εκατομμυριούχων, όπως στη Σιγκαπούρη, όπου το 15,5% των νοικοκυριών διαθέτει περιουσία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Όσον αφορά την Ευρώπη η μεγαλύτερη συγκέντρωση εκατομμυριούχων παρατηρείται στην Ελβετία (το 9,9% των νοικοκυριών).

Τέλος στη Σαουδική Αραβία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός «ιδιαίτερα υψηλών εισοδημάτων», σύμφωνα πάντα με την BCG.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :