Δήλωση Πούτιν: Θύμα συνωμοσίας ο Στρος Καν - Η κλοπή των τελευταίων αποθεμάτων αμερικανικού χρυσού

Σάλο έχει προκαλέσει στο διεθνή τύπο η δήλωση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν για την σύλληψη του Ντομινίκ Στος Καν και η ρωσική μυστική έκθεση της FSB η οποία κάνει λόγο για συνωμοσία και κλοπή αμερικανικών αποθεμάτων χρυσού από το Fort Knox!

 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν περισσότερα πίσω από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο Πούτιν δήλωσε, ότι του είναι δύσκολο να πιστέψει τις αμφιλεγόμενες κατηγορίες κατά του Γάλλου και ανησυχεί ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα μιας μυστηριώδους συνωμοσίας.

"Είναι δύσκολο για μένα να αξιολογήσω τις πραγματικές πολιτικές αιτίες και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι περισσότερο αυτό το θέμα. Αλλά από την άλλη, δεν μπορώ και να πιστέψω ότι όλα είναι όπως φαίνονται και όπως παρουσιάστηκαν αρχικά. Δεν μου κάθονται καλά."

Η δήλωση αυτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ήρθε μετά από ενημέρωση που έλαβε από έκθεση των ομοσπονδιακών ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) προς τον Ρώσο πρωθυπουργό, η οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ, αναφέρει ότι στήθηκε μια ολόκληρη πλεκτάνη στον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, καθώς νωρίτερα είχε ανακαλύψει ότι όλος ο χρυσός των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στο Fort Knox, λείπει ή αγνοείται.

Στην Αμερική τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ υψηλής τηλεθέασης, προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τη δήλωση περί συνωμοσίας του Ρώσου ηγέτη που έγινε το βράδυ της 29ης Μαΐου, περνώντας την στα "ψιλά γράμματα", ενέργεια που σχολιάστηκε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι γαλλικές και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, συνεργάστηκαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, για τη διάσωση του πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ.
Γάλλοι αναλυτές που παρακολουθούν ενδελεχώς τις κινήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικότερα της CIA και της NSA, φέρεται να δήλωσαν: "δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν μαθαίναμε ότι ο Ντομινίκ αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης. Τότε πια θα είναι σίγουρο το γεγονός της δολοφονίας του".

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πάντως φαίνεται πως είναι πεπεισμένες για την ύπαρξη σχεδίου εξόντωση του Ντομινίκ Στρος Καν.

Σύμφωνα με την μυστική έκθεση της FSB, όλα άρχισαν όταν ο Στρος Καν εξέφρασε την ανησυχία του, όταν διαπίστωσε από κωδικοποιημένα στοιχεία που παρέλαβε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν την παράδοση των 191,3 τόνων χρυσού στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978. Το συγκεκριμένο απόθεμα χρυσού, επρόκειτο να πωληθεί, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα SDRs, ως εναλλακτική λύση για τα αποθεματικά σε πραγματικά νομίσματα.

Το σημείο αυτό σύμφωνα με την έκθεση, αποτελεί τη λάθος κίνηση του Γάλλου, που τον έφερε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών σχεδιάζοντας την εξόντωσή του. Από εκεί και έπειτα ήταν θέμα χρόνου και επιλογής σχεδίου για να βγει από τη μέση.

Συνεχίζοντας η έκθεση αναφέρει πως το αρχικό σχέδιο εξόντωσης προέβλεπε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Καθώς όμως ο Γάλλος προέβη τάχιστα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό το Παρίσι, έχοντας στην κατοχή του τις κωδικοποιημένες πληροφορίες και ένα CD με στοιχεία, οι αμερικανοί θέλοντας να παραδειγματίσουν και τους υπόλοιπους γνωρίζοντες των κωδικοποιημένων στοιχείων που μόλις είχε πάρει στα χέρια του ο Στρος Καν, αποφάσισαν τη τελευταία στιγμή να χρησιμοποιήσουν το εναλλακτικό σενάριο της σεξουαλικής κακοποίησης, που όλοι είδαμε να εξελίσσεται στις 14 Μαΐου.

Η έκθεση των Ρώσων αναφέρει πως πράκτορες της γαλλικής διεύθυνσης εξωτερικής ασφάλειας, είχαν ειδοποιηθεί ένα με δύο 24ωρα νωρίτερα από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν γίνει η σκιά του Στρος Καν, να έρθουν σε επαφή με τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ για να τον ενημερώσουν ότι καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές. Του έδωσαν μάλιστα την οδηγία να αφήσει πίσω το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να μην μπορεί να τον εντοπίσει η αμερικανική αστυνομία. Έτσι και έγινε. Ο Στος Καν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με ασφάλεια την ώρα που καταζητούνταν από τις αμερικανικές αρχές.

Το μοιραίο λάθος όμως, σύμφωνα πάντα με την έκθεση των Ρώσων, έγινε, όταν τηλεφώνησε ο ίδιος στο ξενοδοχείο, για να πει πως είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του, ζητώντας να το στείλουν στο σπίτι του. Έτσι μπόρεσαν οι αμερικανοί πράκτορες να τον εντοπίσουν και εν συνεχεία να τον συλλάβουν.

Η ρωσική έκθεση αναφέρει επίσης πως το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ο Στρος Καν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αιγύπτιο πρώην τραπεζίτη Mahmoud Abdel Salam Omar για να πάρει πληροφορίες που προφανώς γνώριζε και ο ίδιος, που του είχαν δοθεί από πράκτορες της CIA.

Όμως ο Αιγύπτιος τραπεζίτης, λίγα 24ωρα νωρίτερα, "όλως τυχαίως", συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές για σεξουαλικά αδικήματα, σε βάρος... καμαριέρας, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν. Γεγονός που η έκθεση τότε χαρακτήρισε "απίστευτο" καθώς πρόκειται για 74χρονο άνδρα και μάλιστα μουσουλμάνο.

Μεγάλη αίσθηση κάνει επίσης το γεγοννός πως κανένα από τα "μεγάλα" αμερικανικά ΜΜΕ δεν αναφέρει τίποτα για την έκθεση των ομοσπονδιακών ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FCB). Το μόνο που αναφέρεται σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι η αναπαραγωγή της δήλωσης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πουθενά δεν αναφέρεται η έκθεση…

Σε αντίθεση με πολλά εναλλακτικά Blogs και sites, τα οποία από τις 2 Ιουνίου 2011 επικαλούνται την μυστική έκθεση της FSB προς τον ρώσο πρωθυπουργό. Αρκετά από αυτά μάλιστα, αναφέρονται στην ενδεχόμενη τροπή που μπορεί να λάβει η όλη υπόθεση, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει βάση σε μια ίσως από τις σημαντικότερες θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα. Την κλοπή των τελευταίων αποθεμάτων χρυσού των ΗΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :