Ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Παπανδρέου

Το είδαμε κι αυτό!!
Τελικά οι ανασχηματισμοί… προαναγγέλονται. Ο Πρωθυπουργός δύο φορές κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου – μια κατά την εισήγηση του και μια κλείνοντας – αναφέρθηκε σ’ αυτό προκαλώντας… σοκ στους υπουργούς του. 
 
“Πρόσωπα σε καίριους τομείς θα αξιοποιηθούν χωρίς κομματικό περιορισμό αλλά με γνώμονα την ικανότητα και την σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά (η τέταρτη συνολικά από τότε που συμπεριέλαβε αυτή τη φράση σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πριν το Πάσχα). Και κλείνοντας το υπουργικό είπε πως “χρειαζόμαστε δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση”.

Είναι πλέον δρομολογημένο ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να κάνει ριζικές αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στη δομή της κυβέρνησης αξιοποιώντας τεχνοκράτες αλλά και πρόσωπα ευρέως αποδεκτά από άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού εδώ και καιρό κάνουν “ασκήσεις ετοιμότητας” αξιολογώντας πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα συμπεριλαμβάνοντας συγκεκριμένα ονόματα όπως πχ του Κώστα Χατζηδάκι από τη ΝΔ ή τεχνοκρατών όπως του κ. Βασίλη Ράπανου, του Γιάννη Στουρνάρα και του Απόστολου Ταμβακάκη και φυσικά του Λουκά Παπαδήμου.
 
Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των “κοινοβουλευτικών” ακόμη και των «παπανδρεϊκών» οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια...

Μάλιαστα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός ίσως τολμήσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό σήμερα πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

iefimerida
Δημοσίευση σχολίου