Επίθεση με ρουκέτα στον αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν

Στόχος επίθεσης με ρουκέτα έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αφγανιστάν Kαρίμ Χαλίλι την ώρα που βρισκόταν μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη στα εγκαίνια ενός κέντρου εκπαίδευσης της αστυνομίας στην επαρχία Ουαρντάκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Σαχιντουλάχ Σαχίντ, η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο κ. Χαλίλι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσμουλάχ Μοχαμάντι και άλλη αξιωματούχοι παρακολουθούσαν την τελετή, ενώ ο πύραυλος έπληξε μια περιοχή περίπου 300 μέτρα από το σημείο, όπου βρίσκονταν.

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένας και η τελετή συνεχίστηκε χωρία πρόβλημα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Την ίδια μέρα, πέντε πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στην πόλη Μαχμούντ Ράκι, στην βορειοανατολική επαρχία Καπίσα.

Ο βομβιστής, μάλιστα, είχε παγιδεύσει το δικό του αυτοκίνητο και επεχείρησε να εισέλθει σε κυβερνητικό κτήριο, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης άλλοι έξι πολίτες και ένας αστυνομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :