Τι δήλωσαν Σαρκοζί και Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Τι δήλωσαν Σαρκοζί και Μέρκελ

Επιβεβλημένο χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει με τη σειρά της να αναλάβει τις ευθύνες της.

Μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε μαζί του την Πέμπτη.

Σχετικά με την πρόταση συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην επίλυση της ελληνικής κρίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ και επισήμανε ότι τάσσεται υπέρ της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Γερμανία και Γαλλία θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα και δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν το ευρώ, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Επανέλαβε ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε πως η συμμετοχή των ιδιωτών θα πρέπει να είναι καθαρά εθελοντική για να μην προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο και πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα πρέπει να σχεδιαστεί και να εποπτευθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :