Ο Τούρκος αντιπρόεδρος προκαλεί:"Να αγοράσουμε τα ελληνικά νησιά"!

Ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε πως αν η Ελλάδα τώρα με την κρίση βγάλει προς πώληση νησιά της, μυαλωμένοι άνθρωποι από την Τουρκία θα τα αγοράσουν!
Ο Αρίντς τρώγοντας στην Προύσα μαζί με τους εργάτες της Τουρκικής εταιρίας Ermaksan A.Ş , έκανε σχόλια για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.
Ο Αρίντς τόνισε πως..
έζησε την κρίση του 2000-2001, και θύμισε πως το τουρκικό νόμισμα τότε είχε χάσει την αξία του. Θύμισε πως καθώς τότε τυπώνονταν χρήματα χωρίς αντίκρισμα, υπήρξαν περίοδοι που ακόμη και για να πάρεις ψωμί έδινες εξαψήφιο ποσό.
Ο Αρίντς περιέγραψε πως ενώ τότε το τουρκικό νόμισμα δεν περνούσε στον κόσμο, σήμερα είναι γνωστό παντού και είναι αξιόπιστο.
Είπε πως αυτές οι στενάχωρες μέρες πλέον έχουν μείνει πίσω και πως « Ανά πάσα στιγμή υπάρχει στοκ 100 δις $ στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Με το ΔΝΤ κόψαμε τις σχέσεις 3 χρόνια πριν.¨.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Αρίντς υπενθυμίζοντας την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας είπε : ¨Δεν μπορούν να πληρωθούνε οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία έτσι είναι¨.
¨ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ;¨
Ο Αρίντς αναφερόμενος στην σχετική αγγελία που έβγαλε η Ισλανδία στο διαδίκτυο είπε : ¨Μα είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα ; Η Ελλάδα λέει πως ¨Πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά¨. Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια :