Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...

Με φανερή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Της ψηφοφορίας θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά να ... διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους, καθώς στις ομιλίες τους αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της πολιτικής συμφωνίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο.

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εικόνα της διαίρεσης στη χώρα δεν βοηθά στις δύσκολες διαπραγματεύσεις και έκανε εκ νέου άνοιγμα συνεννόησης προς τον Αντ.Σαμαρά για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, απέρριψε την πιθανότητα της συναίνεσης και για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

"Η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου στην πράξη", τόνισε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

"Το μόνο που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση είναι η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού που βρίσκεται τώρα στον δρόμο", υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :