Εισαγγελική παρέμβαση για τις διακοπές ρεύματος

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει προχθές την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κα Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το έλλειμμα ισχύος και οι αυξημένες διακοπές ρεύματος την Παρασκευή και το Σάββατο οφείλονταν στο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Χθες, οι διακοπές ρεύματος αυξήθηκαν σε διάρκεια και έκταση, καθώς γίνονταν συνεχώς μέχρι τις 11 το βράδυ, δηλαδή και σε ώρες εκτός αιχμής, ενώ η διάρκειά τους ανά περιοχή ξεπέρασε τις δύο ώρες.

Για σήμερα Κυριακή, η ΔΕΗ δεν έχει ανακοινώσει διακοπή ρεύματος για καμία περιοχή.
Δημοσίευση σχολίου