Μπαρόζο: "Το χρέος των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ευρωζώνης"

Απάντηση στις επικρίσεις του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ σχετικά με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια τη χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν επικρίνει ανοιχτά την αναποφασιστικότητα και την «κακοφωνία» της Ευρώπης σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.
 
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, δήλωσε: "Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανυπομονησία που έχουν ορισμένοι από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Την ίδια στιγμή όμως, τους ζητώ να σεβαστούν το σύστημα μας".
 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκλήρωσε την απάντηση του, λέγοντας: "το χρέος των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ευρωζώνης. Όλος ο κόσμος έχει προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :