Η Αλ Κάιντα με νέο βίντεο καλεί τους μουσουλμάνους της Δύσης σε ιερό πόλεμο

Νέο βίντεο, στο οποίο καλεί τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση να αρχίσουν ιερό πόλεμο στο εχθρικό έδαφος, δημοσιοποίησε η αλ Κάιντα, σύμφωνα με το αμερικανό Κέντρο Παρακολούθησης Ισλαμιστικών Ιστοσελίδων (SITE).

Το βίντεο αυτό, η παραγωγή του οποίου έγινε μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίζεται σε δύο μέρη και έχει διάρκεια μια ώρα και σαράντα λεπτά.

Στο βίντεο εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και ο Ανταμ Γκαντάν, αμερικανός που ασπάστηκε το ισλάμ και σήμερα είναι εκπρόσωπος της αλ Κάιντα.

Οι μουσουλμάνοι που ζουν στη Δύση «βρίσκονται στην ιδανική θέση για να παίξουν έναν αποφασιστικό ρόλο στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον των σιωνιστών και των σταυροφόρων», ανέφερε ο Γκαντάν στα αγγλικά, σύμφωνα με το SITE.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ μπορούν να αποκτήσουν όπλα χωρίς να δείξουν την ταυτότητά τους.

"Είναι σημαντικό να αποδυναμώσουμε τα φιλοπόλεμα πάθη των εχθρών μας, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικότητες της δημόσιας ζωής με μεγάλη επιρροή από τα μέσα ενημέρωσης, τις κυβερνήσεις και τους οικονομικούς οργανισμούς των σιωνιστών και των σταυροφόρων", επισημαίνεται στο βίντεο, το οποίο αρχίζει με τον μπιν Λάντεν, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον Ζαουάχρι κατακρίνει την κατοχή των μουσουλμανικών χωρών από τα δυτικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :