Σήμερα στη Βουλή ο εφαρμοστικός - Crash test για την κυβέρνηση - Σοκ στην κοινωνία από τα μέτρα

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όπου θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος την επόμενη βδομάδα.
Επισημαίνεται, ότι στην Σύνοδο Κορυφής προέκυψε ότι πριν την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό, θα πρέπει προηγουμένως να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαδικασία εξελίσσεται σε σκληρή δοκιμασία για την κυβέρνηση καθώς σήμερα, αναμένονται αντιδράσεις για τα μέτρα -που θα εφαρμοσθούν την επομένη της ψήφισης τους- κατά την δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ήδη η ανακοίνωση των μέτρων αυτών δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου έχει προκαλέσει σοκ και απογοήτευση στην κοινή γνώμη που ανέμενε από το νέο τσάρο της οικονομίας, βελτιωτικές κινήσεις που θα “έδιναν ανάσα” στον Έλληνα φορολογούμενο και όχι ακόμα πιό σκληρά μέτρα λιτότητας. Η διάψευση αυτών των προσδοκιών, καθώς και το βαρύ κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν ερωτηματικά για την επόμενη μέρα.

Στο μεταξύ, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το οικονομικό επιτελείο: “Είναι κρίσιμο να έχουμε ψηφίσει έως τις 30 Ιουνίου το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :