Aποζημίωση ζητά η Λισαβόνα για ζημίες από τον E.coli

Η Λισαβόνα θα ζητήσει αποζημίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί της από τον πανικό με το επικίνδυνο βακτήριο.

Η Πορτογαλία θα ζητήσει αποζημίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί της από τον πανικό που προκλήθηκε από την επιδημία με το επικίνδυνο βακτήριο, η οποία ξεκίνησε από τη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η πορτογαλική κυβέρνηση.

"Απευθύναμε έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον αντίκτυπο στην πορτογαλική γεωργία και ζητήσαμε αποζημιώσεις για τους παραγωγούς", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Πορτογαλίας Αντόνιο Σεράνο στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό TSF.

"Σε μία εβδομάδα είχαμε ήδη μια ζημιά της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορέσει να εντοπίσει γρήγορα τους υπευθύνους και να αποζημιώσει τις χώρες στην παραγωγή των οποίων υπήρξε αρνητικός αντίκτυπος. Η Ισπανία είναι η χώρα που ζημιώθηκε περισσότερο, αλλά και η Πορτογαλία επλήγη πολύ", διευκρίνισε.
 
Οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών στην Πορτογαλία κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες πτώση των πωλήσεών τους λόγω του πανικού που προκλήθηκε γύρω από τα ισπανικά λαχανικά, για τα οποία υπήρχαν αρχικά υποψίες ότι έφεραν το βακτήριο E.coli 0104, το οποίο προκαλεί αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που πλήττει το αίμα και τα νεφρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :