Το Facebook έφτασε στο ζενίθ του – Τώρα θα ξεκινήσει η πτώση του

Βρετανοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δημοτικότητα του Facebook έχει φτάσει στο ζενίθ με αποτέλεσμα από τώρα και στο εφεξής να αρχίσει να χάνει έδαφος. Ήδη σε χώρες όπως η Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδάς, ο δημοφιλής ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης "βίωσε" τις πρώτες μειώσεις στους χρήστες του. 
 
Σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί, το Facebook, το οποίο αυτή τη στιγμή αριθμεί 687 εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο, ενώ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους υποδεχόταν κατά μέσο όρο 20 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2011 ο αριθμός αυτός ήταν σαφώς μικρότερος: άγγιξε τα 13.9 και 11.8 εκατομμύρια νέους χρήστες, αντίστοιχα.
 
Ταυτόχρονα, οι αμερικάνοι χρήστες του έχουν μειωθεί, μέσα σε ένα μήνα, από 155.2 εκατομμύρια σε 149.4 εκατομμύρια, ενώ στον Καναδά οι χρήστες έχουν μειωθεί κατά 1.5 εκατομμύριο.

"Δεν είναι πλέον τόσο πολύ της μόδας να είσαι στο Facebook, αφού χάνει αρκετούς από τους χρήστες του που το υιοθέτησαν και το αγκάλιασαν στα πρώτα χρονια της λειτουργίας του", τονίζει ο Μάγκνους Χόγκλουντ, ειδικός επί θεμάτων διαδικτύου και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας Law360.com. Και καταλήγει: "Σύντομα το Facebook θα υποσκελισθεί στις προτιμήσεις των νέων κυρίως ανθρώπων από άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter και το LinkedIn, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο στις περισσότερες χώρες".

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Egw exw hdh poli kairo pou toxw varethi

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολύ καλύτερα σάιτ "κοιωνικης δικτύωσης" από το fb αλλά δε το βλέπω να χανει και πολύ
μαλλον θα το κανουν καμια αλλαγή για φρεσκαρισμα...