Τηλεφωνική διάσκεψη των G7 για την κρίση χρέους της Ελλάδας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) είχαν το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική διάσκεψη σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

«Μια τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών (Οικονομικών) του G7 έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα», είπε χθες η πηγή αυτή.


Στη G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.


Η τηλεφωνική διάσκεψη έγινε ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άρχιζαν συνομιλίες στο Λουξεμβούργο, που αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας.


Οι Ευρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ της συμφωνίας δανεισμού τριετούς διάρκειας που είχαν συνάψει με την Αθήνα την περασμένη χρονιά η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καθώς και στοιχεία για το υπό διαπραγμάτευση νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.


Ως το πιο λεπτό ζήτημα στη διαπραγμάτευση χαρακτηρίζεται ο τρόπος εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών και άλλων ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο αυτό, κατά τρόπο ώστε οι οίκοι αξιολόγησης να μην το χαρακτηρίσουν, όπως απείλησαν, επιλεκτική χρεοκοπία, προκαλώντας πανικό στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :