Iσχυρό χτύπημα διαδικτυακής επίθεσης στην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (cia)

Το hacking group LulzSec που έγινε πασίγνωστο τις τελευταίες εβδομάδες από πλήθος επιτυχημένων δικτυακών επιθέσεων, επιτέθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίες Πληροφοριών, την γνωστή σε όλους μας CIA. Πιο συγκεκριμένα οι hackers κατόρθωσαν με μια συντονισμένη επίθεση Distributed Denial of Service Attack [DDoS], να αποκόψουν την υπηρεσία από το Internet. Η ιστοσελίδα της υπηρεσίας με τις πληροφορίες προς το κοινό δεν είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετή ώρα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και στους εξυπηρετητές αλληλογραφίας (mail servers) υπεύθυνους για την λήψη και αποστολή της επικοινωνίας στελεχών της υπηρεσίας με το Internet.

Η συγκεκριμένη ομάδα, στα τελευταία της χτυπήματα έχει εστιάσει σε στόχους σχετιζόμενους με την Αμερικάνικη Κυβέρνηση, όπως η Γερουσία και εταιρεία σχετιζόμενη με το FBI. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι στρέφονται κατά των πάντων, χωρίς φόβο να εντοπιστούν από τις αρχές, κάτι που συντηρεί τις φήμες ότι πρόκειται για κάποιου είδους προβοκάτσια της Αμερικανικής Κυβέρνησης ή ότι τα στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με Αμερικάνικες και όχι μόνο μυστικές υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο χτύπημα δικτυακής κατανεμημένης επίθεσης άρνησης υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε νευραλγικά δεδομένα της υπηρεσίας ή αν δημιούργησαν οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία.

Αν μια ομάδα Hackers, με μικρή οργάνωση όπως οι LulzSec, είναι δυνατόν να επιτύχουν χτύπημα σε μια από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως, τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στις ΗΠΑ αν ένα αντίστοιχο διαδικτυακό χτύπημα πραγματοποιούταν από μια χώρα με οργανωμένη ομάδα κυβερνοπολέμου όπως η Κίνα ή η Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :