Κινεζικό ενδιαφέρον για την Intracom Telecom

Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται πως είναι οι συζητήσεις για την απόκτηση της Intracom Telecom από την κινεζική Huawei.

To 51% της Intracom Telecom ελέγχεται, από το 2006, από τη ρωσική Sistema, ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στην Intracom Συμμετοχών. Η τελευταία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο σήμερα ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις "με μεγάλο προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για πιθανή συμμετοχή αυτού στη μετοχική σύνθεση της Intracom Telecom", χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την Huawei.

Παράλληλα η Intracom Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για ένα ακόμα έτος η περίοδος για την άσκηση του δικαιώματος πώλησης στην Sistema του ποσοστού της στην Intracom Telecom.

Η Intracom Telecom διαθέτει θυγατρικές σε περισσότερες από 10 χώρες, εγκαταστάσεις σε Παιανία, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και στο εξωτερικό, ενώ ασχολείται τόσο με την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και με την εγκατάστασή τους. Στο τέλος του 2010 η Intracom Telecom και οι θυγατρικές της απασχολούσαν 2.100 εργαζόμενους, ενώ η χρονιά είχε κλείσει με έσοδα 256 εκατ. ευρώ (έναντι 297 εκατ. το 2009) και ζημιές προ φόρων 3,56 εκατ. (έναντι 1,92 εκατ. το 2009). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :