Η ιστοσελίδα Sony Pictures δέχτηκε επιθέσεις από χάκερς – 1 εκατομμύριο λογαριασμοί έχουν εκτεθεί

Φαίνεται πως το 2011 δεν είναι η χρονιά της Sony. Καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επαναφέρει το PlayStation Network και τη μουσική υπηρεσία Qriocity, δέχτηκε μια ακόμη παραβίαση ασφάλειας. Αυτή τη φορά το χτύπημα έγινε σε διάφορες ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Sony Pictures.

Μια ομάδα με όνομα LulzSec, που πρόσφατα εισέβαλε στην αρχική σελίδα του PBS.org, ανακοίνωσε ότι έχει παραβιάσει την ιστοσελίδα SonyPictures.com θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερους από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών. Επιπλέον αποκαλύφθηκαν 75.000 κωδικοί και 3,5 εκατομμύρια κουπόνια. Παρά το γεγονός ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, δεν είχαν τη δυνατότητα να τα κλέψουν όλα λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Οι λογαριασμοί, προφανώς συνδέονται με το SonyPictures.com και περιέχουν πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνίες γεννήσεως και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με τη Sony.

Στη συγκεκριμένη επίθεση, μπορεί να μη μιλάμε για υποκλοπή πιστωτικών καρτών, όπως έγινε στην περίπτωση του Playstation Network, αλλά η ευκολία με την οποία πραγματοποιήθηκε, προκαλεί τρόμο. Η LulzSec άλλωστε, υποστηρίζει ότι όλες οι πληροφορίες στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση ήταν μη κρυπτογραφημένες. «Η Sony αποθήκευε πάνω από 1.000.000 κωδικούς πρόσβασης των πελατών της, σε ένα απλό αρχείο κειμένου», αναφέρει το δελτίο Τύπου των χάκερς.

Αυτή είναι η δεύτερη παραβίαση ασφάλειας μιας μεγάλης ιστοσελίδας της Sony μέσα σε μια εβδομάδα και σε κάνει να αναρωτιέσαι: Υπάρχει κανένας εκεί στη Sony που ασχολείται με την ασφάλεια των ιστοσελίδων της;

Δεν υπάρχουν σχόλια :