Αρχίζουν αύριο οι Special Olympics της Αθήνας...

Αύριο το βράδυ ξεκινούν με την τελετή έναρξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι Special Olympics που θα διαρκέσουν ως τις 4 Ιουλίου.

Εφτά χιλιάδες αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια περίπου 25.000 εθελοντών βρίσκονται ήδη ... στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στους αγώνες, να γιορτάσουν μαζί με όλους τους Έλληνες και να διατρανώσουν το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

«Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ - Κένεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναφερόμενος στο πνεύμα των Special Olympics, τόνισε ότι «η δική μας επανάσταση, της αξιοπρέπειας είναι παγκόσμια.

Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε στον κόσμο να ζει ενωμένος, χωρίς σύνορα, με ειρήνη, ενότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία, χωρίς διαχωριστικά τείχη. Μία ιδέα που δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες».

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου των Special Olympics, το οποίο αριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 3.5 εκατομμύρια αθλητές.

Ο Ντέηβιντ Ίγκαν, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας.

Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων της συνεργασίας των Special Olympics με τα ξενοδοχεία Χίλτον.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα λειτουργεί έκθεση με τα καλύτερα έργα του διακεκριμένου φωτογράφου των Special Olympics Ρίτσαρντ Κόρμαν, στο Χίλτον της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :