Tρόικα: Στις αρχές Ιουλίου η πρώτη δόση

Τον Ιούλιο θα εκταμιευτεί πιθανότατα η πέμπτη δόση, μετά από περαιτέρω συνομιλίες για το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει η τρόικα στην ανακοίνωσή της.
 
Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών είχε κάνει λόγο για θετική κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας.
 
Στην κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαπιστώνεται "σημαντική πρόοδος" αλλά και ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τρόικα, η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα επί μιας δέσμης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας επισημαίνει ότι η δημοσιονομική βιωσιμότητα θα αποκατασταθεί με την αυστηρή εφαρμογή αυτών των πολιτικών.
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος κατά το πρώτο έτος του προγράμματος προσαρμογής, ωστόσο κρίνεται αναγκαία η αναζωογόνηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα.
 
Σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για θετική κατάληξη των συζητήσεων που αφορούσαν στην αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας της οικονομίας, στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, στις μεταρρυθμίσεις και στις πρόσθετες παρεμβάσεις που θα γίνουν, στις αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :