Ποσότητα 100.000 λίτρων αργού πετρελαίου διέρευσε σε ποταμό στις ΗΠΑ

Ποσότητα 100.000 λίτρων αργού πετρελαίου διέρρευσε στον ποταμό Γέλοστοουν στην Μοντάνα των ΗΠΑ από πετρελαιαγωγό.

Από χθες προσπαθούσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων να σταματήσουν την μόλυνση, αφού η εταιρία στην οποία ανήκει ο πετρελαιαγωγός, ExxonMobil, έκλεισε το τμήμα του στο οποίο σημειώθηκε η διαρροή. Εκτενές τμήμα του ποταμού, πάνω από 250 χλμ. σε μήκος, κοντά σε εθνικό πάρκο, έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με αμερικάνικη εφημερίδα, στο ποτάμι κατέληξε ποσότητα 750 ως 1.000 βαρελιών πετρελαίου αφότου άρχισε η διαρροή, την Παρασκευή. Το Εθνικό Πάρκο Γιόσεμαϊτ, το παλαιότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή πετρελαίου. Η ExxonMobil έστειλε δυο δικές της ομάδες απορρύπανσης στην περιοχή και αναμένει την άφιξη τουλάχιστον 100 συμβασιούχων της για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μπίλινγκς Γκαζέτ.

Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από την πολιτεία του Ουαϊόμινγκ σε ένα διυλιστήριο στην πόλη Μπίλινγκς, στην Μοντάνα. Περνά κάτω από το ποτάμι. Δεν έχει ακόμα διακριβωθεί η αιτία της διαρροής, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :