Απόψε κλειδώνει η 5η δόση για την Ελλάδα

Μόνο η εκταμίευση της 5ης δόσης για την Ελλάδα θα απασχολήσει την τηλεδιάσκεψη


- Το νέο δάνειο προς την Ελλάδα μετατίθεται για τα επόμενα Eurogroup
- Πληροφορίες του Bloomberg κάνουν λόγο για νέο δάνειο 85 δισ ευρώ
- Το 70% του νέου δανείου θα αναλάβει η Ευρωζώνη και οι ιδιώτες και το 30% το ΔΝΤ


Το κρίσιμο Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή δεν πρόκειται να διεξαχθεί τελικά, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου. Αντ’ αυτού, θα γίνει η τηλεδιάσκεψη του Σάββατου, η οποία όμως θα έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.


«Η συνάντηση δεν ακυρώνεται αλλά θα αντικατασταθεί από τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε ο Guy Schuller, εκπρόσωπος του Jean Claude Juncker, ενώ όπως επεσήμανε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα υπάρξει ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Σαββάτου.


Όλα τα υπόλοιπα δανειακά ζητήματα που επρόκειτο να απασχολήσουν το Συμβούλιο της Κυριακής θα συζητηθούν σε ένα από τα επόμενα Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, για τη νέα χρηματοδότηση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φθάσει περίπου τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 30% θα καταβάλει τοι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τα κράτη της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές θα αναλάβουν το 70% του νέου δανείου.


"Θετικό" χαρακτηρίζουν το γεγονός, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου, λειτουργεί υπέρ της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, και αποτελεί τη βάση για την αυριανή συζήτηση στο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια :