Πιστοί για 6η συνεχόμενη Κυριακή στο ραντεβού τους οι "Αγανακτισμένοι"

Πιστοί στο Πανευρωπαϊκό ραντεβού τους ήταν και σήμερα οι "Αγανακτισμένοι", οι οποίοι άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την ακύρωση του Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι διαδηλωτές, που για 6η συνεχόμενη Κυριακή βρίσκονται στους δρόμους, αποδοκίμασαν έντονα με συνθήματα τις αστυνομικές δυνάμεις για τις απίστευτες βιαιότητες σε βάρος διαδηλωτών και τη γενικότερη στάση που κράτησαν, κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας και ειδικότερα της περασμένης Τετάρτης.

"Ερευνητής δημοσίου θεάματος"...

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί και χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Αργότερα, γύρω στις 9.30 το βράδυ, σημειώθηκε μικροεπεισόδιο όταν -σύμφωνα με την Αστυνομία- ομάδα από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκε σε 53χρονο άνδρα επειδή -και πάλι όπως αναφέρει η αστυνομία- θεώρησαν ότι είναι αστυνομικός.

Κάποιοι από την ομάδα των "αγανακτισμένων" τελικά χτύπησαν τον 53χρονο, που τραυματίστηκε ελαφρά. Ο άνδρας, που δήλωσε ότι είναι "ερευνητής δημοσίου θεάματος" τελικά βρήκε "άσυλο" στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί, προκειμένου να προφυλάξουν τον άνδρα και να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης.

 
Ανεπιθύμητοι οι "μεσοπρόθεσμοι" βουλευτές και στην Κόρινθο

Εντωμεταξύ, ανεπιθύμητους κήρυξαν οι λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών Κορινθίας "τους βουλευτές Παναγιώτη Μπεγλίτη, Αικατερίνη Φαρμάκη-Γκέκη, Άγγελο Μανωλάκη που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο" και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κόλλια "διότι ψήφισε ο ίδιος όπως και το κόμμα του τον βαρύ και εξοντωτικό εφαρμοστικό νόμο". Αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζοντας ότι "οι πλατείες είναι του λαού, και δεν αδειάζουν από τη λαϊκή αγανάκτηση!".

Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά και στο "όργιο βίας και καταστολής" που "κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές" την Τετάρτη 29 Ιουνίου. "Με δολοφονική ρίψη ασφυξιογόνων πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, με απευθείας κτυπήματα σε κεφάλια, με ρίψη πετρών, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια", αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :