Δημοσιογραφος έχασε πλήρως την ακοή του στα επεισόδια στο Σύνταγμα!

Την ακοή και από τα δύο αυτιά του έχασε πλήρως ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, που έριξαν σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο οι αστυνομικές δυνάμεις,   κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας "Δέλτα".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ "καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της".
Δημοσίευση σχολίου