Η πρώτη συνέντευξη του Στρος Καν μετά την απελευθέρωση

Βαφτισιμιά της πρώην του η νέα πέτρα του σκανδάλου!

Φίλη τη κόρης του Στρος-Καν και βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του είναι η νέα πέτρα του σκανδάλου, Τριστάν Μπανόν η οποία ισχυρίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2003.

Η Τριστάν Μπανόν συστήνεται ως "δημοσιογράφος", αν και έκανε μόνο για ένα χρόνο αθλητικό ρεπορτάζ. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα στο Παρίσι. Ακολούθησαν άλλα δύο. Από νεαρή ηλικία άρχισε σταδιοδρομία βασιζόμενη στις διασυνδέσεις της στα ΜΜΕ και στις εκδόσεις. Περιγράφεται από πολλές φιλικές σε αυτήν πηγές ως "ευαίσθητη, με φόντο μια δύσκολη παιδική ηλικία".

"Εύθραυστη" στην όψη, ωχρή στο πρόσωπο, η γυναίκα που ανακοίνωσε ότι "θα κινηθεί δικαστικά" εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν "για απόπειρα βιασμού της". Γάλλοι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι έγινε περισσότερο γνωστή κάνοντας αφηγήσεις της κακοποίησης που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία, εξαιτίας επίσης της μητέρας της Αν Μανσουρέ, στελέχους του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Άνω Νορμανδία, παρά για τα ίδια τα άρθρα της.

Πτυχίο δημοσιογραφίας η Μπανόν, 32 ετών σήμερα, απέκτησε στη διάρκεια του 2000, ενώ το πρώτο της συμβόλαιο για την έκδοση ενός μυθιστορήματος το υπέγραψε το 2003, τη χρονιά δηλαδή που η ίδια αναφέρει ότι ο DSK αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η Μπανόν έχει δημοσιεύσει στον οίκο Anne Carierre το μυθιστόρημα "Erreurs avouees (au masculin)" [Ομολογημένα Σφάλματα (στο αρσενικό)]. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνάντησε δύο φορές τον DSK. Σήμερα, μετά τον "κουρνιαχτό" γύρω από τον τέως γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, το βιβλίο είναι εξαντλημένο.

Όμως η λογοτεχνική σταδιοδρομία της Μπανόν ξεκινά με το "J’ ai oublie de la tuer", στον ίδιο οίκο, μία αφήγηση της κακομεταχείρισής της, όπως γράφει, στην παιδική ηλικία από την ίδια τη μητέρα της, ή μάλλον από τον μαροκινό "κηδεμόνα", στον οποίο η μητέρα την εμπιστεύθηκε να μεγαλώσει. Επισημαίνει τις "σειρές αντρών, που παρέλαυναν" στο σπίτι της μητέρας της.

Η μητέρα της Μπανόν την απέτρεψε να κινηθεί δικαστικά κατά του DSK το 2003. Σήμερα, όμως, η μητέρα δηλώνει "ότι υποεκτίμησε τον ψυχικό τραυματισμό" της κόρης της Τριστάν.

Από την πλευρά τους, φίλοι του DSK ερίζουν ότι η Τριστάν Μπανόν "κάλλιστα μπορεί να υποκινείται από πολιτικά κίνητρα". Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι συνεργάζεται ήδη με την νέα ιστοσελίδα "Atlantico", που ιδεολογικά πρόσκειται στην κυβερνώσα Δεξιά στη Γαλλία.

Τι λέει όμως ο Ντομινίκ Στρος-Καν για την φιλενάδα της κόρης του;

«Είναι απολύτως ψευδές! Η σκηνή που περιγράφει είναι αποκύημα φαντασίας», αναφέρει ο Ντομινίκ Στρος-Καν σε μια βελτιωμένη εκδοχή μιας βιογραφίας του σχετικά με τις κατηγορίες της για απόπειρα βιασμού που του προσάπτει η δημοσιογράφος.

«Με βλέπετε, εμένα, να ρίχνω μια γυναίκα στο έδαφος, και να τις κάνω βίαιες πράξεις, όπως εκείνη το διηγείται;». Με τα λόγια αυτά ο Ντομινίκ μιλά στον Γάλλο δημοσιογράφο Μισέλ Τομπμάν, ο οποίος λέει ότι του πήρε συνέντευξη από το τηλέφωνο μερικές ημέρες πριν τελειώσει το χειρόγραφό του.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξηγεί ότι η Τριστάν Μπανόν επικοινώνησε μαζί του «εκ μέρους της κόρης του Καμίλ» της οποίας η μητέρα, πρώην σύζυγος του Στρος - Καν, είναι νονά της νεαρής δημοσιογράφου.

«Η συνέντευξη έγινε κανονικά», διαβεβαιώνει ο Στρος-Καν. «Όταν έμαθα ότι με κατηγόρησε για επίθεση, έμεινα άναυδος».

Αυτή η συνέντευξη δεν περιλήφθηκε στην πρώτη εκδοχή του Αληθινού Μυθιστορήματος του Ντομινίκ Στρος-Καν (εκδ. du Moment), που κυκλοφόρησε λίγο πριν από τη σύλληψη του DSK στη Ν
Δημοσίευση σχολίου