Ανθίζει η διαφθορά και η παρανομία στην Αστυνομία

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την άνθηση της παρανομίας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία φαίνεται να μεγαλώνει μαζί με την κρίση, κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Κληθείς να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για το έργο της υπηρεσίας, ο κ. Δουνιαντζάκης επεσήμανε ότι τα φαινόμενα δωροδοκίας και δωροληψίας παρουσιάζουν αυξητική τάση με το φακελάκι να κρατά τα πρωτεία. 
 
Σύμφωνα και με την σχετική έκθεση για τις υποθέσεις που ερεύνησε η υπηρεσία μέσα στο 2010 και η οποία έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας, αστυνομικοί φέρεται να λαδώνονται από επιχειρηματίες για να κάνουν τα στραβά μάτια σε σειρά υποθέσεων.
Αναλυτικά:
· Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικά καταστήματα στο οποία εμπλέκονται 69 άτομα, ιδιώτες, αστυνομικός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ψυχίατρος, δικηγόρος, νοσηλεύτρια και καθαρίστρια.

· Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου, Νομαρχίας, ΟΤΑ,Πολεοδομίας και Τοπικής Αστυνομικής Υπηρεσίας για 157 υποθέσεις αυθαιρέτων που δεν είχαν καταγραφεί στα βιβλία του οικείου αστυνομικού τμήματος και αφορούσαν πρόστιμα 250-326.218 ευρώ συνολικού ύψους 19.925.698 ευρώ τα οποία τελεσιδίκησαν και δεν απεστάλησαν προς είσπραξη στην αρμόδια ΔΥΟ.

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών τελωνειακών υπαλλήλων οι οποίοι δεν κατέστρεψαν, ως όφειλαν, ποσότητα 860.390 λαθραίων τσιγάρων μεγάλο μέρος της οποίας διοχέτευσαν στην αγορά.

· Αστυνομικός διευθυντής υγειονομικός αξιωματικός χρησιμοποιούσε τα ατομικά βιβλιάρια αστυνομικών ασθενών, αφαιρώντας σελίδες για να προχωρήσει σε παράνομες συνταγογραφήσεις τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

· Τελωνειακός υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά υψηλό ποσό για να καθυστερήσει για δύο χρόνια τον έλεγχο 300 πολυτελών αυτοκινήτων

· Δεκαπέντε αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ειδοποιούσαν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στα οποία διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, τα λεγόμενα φρουτάκια, για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :