Στην Αθήνα έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι επικεφαλής της τρόικας

Στην Αθήνα θα βρεθούν έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι επικεφαλής της τρόικας των ελεγκτών.
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η επίσκεψη τους έχει φιξαριστεί και θα πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς απόλυτης... διακριτικότητας. Ο λόγος; Οι πιστωτές μας δεν θέλουν να προκαλέσουν άλλο τα ήδη τεταμένα πνεύματα στην Ελλάδα, η οποία ζει μέρες κοινωνικής αναταραχής.

Αυτό το οποίο έλεγαν μάλιστα την τελευταία φορά που βρίσκονταν στη χώρα μας ήταν το πόσο τους είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι για περίπου 10 μήνες από την ψήφιση του Μνημονίου Ι, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είχε αποδεχθεί μάλλον στωικά την νέα κατάσταση πραγμάτων.

Φαίνεται ωστόσο ότι μόλις άρχισαν να ενεργοποιούνται οι πρώτες σκληρές αποφάσεις, αυτές λειτούργησαν σαν το φιτίλι που έβαλε φωτιά. Για να μην πάρει λοιπόν νέες μεγαλύτερες διαστάσεις, αυτή τη φορά, ο κ. Π. Τόουμσεν και οι συν αυτώ θα προτιμήσουν να μην κάνουν καθόλου δηλώσεις και να περικόψουν στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Άλλωστε, η επίσκεψη τους θα είναι ενδιάμεση και κατ επέκταση ημιεπίσημη.
 
Οπότε, θα είναι και... διακριτικοί, αφού δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον καθιερωμένο δημόσιο απολογισμό. Υπό κανονικές συνθήκες, κάτι τέτοιο θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οπότε, έως τότε, μεσολαβούν άλλοι δύο τουλάχιστον μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :