Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

Την προφυλάκιση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, αλλά και άλλων 14 ατόμων για εμπλοκή στο σκάνδαλο με στημένα ματς (συνολικά 19 σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία) στην Τουρκία, αποφάσισαν οι αρχές της χώρας. Ο ισχυρός άνδρας της πρωταθλήτριας νοσηλευόταν μέχρι χθες με καρδιολογικά προβλήματα, αλλά μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, που ήταν «καθαρές», πήρε εξιτήριο και θα προφυλακιστεί μέχρι να δικαστεί μαζί με συνολικά άλλα 21 άτομα.

Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι δύο ακόμη διοικητικά στελέχη της «Φενέρ», ο Σεκί Μοστούρογλου και ο Ιλχάν Εκσίογλου, ο τεχνικός διευθυντής της Εσκίσεχιρσπορ Μπουλέντ Ουιγκούν και ο πρόεδρος της Σίβασπορ Μετσνούν Οντιακμάζ, ενώ πέντε ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που ήταν υπό κράτηση από την Κυριακή ήταν 61 και 27 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η αθλητική δικαιοσύνη, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θα ενεργήσει άμεσα και θα επιβάλει ποινές, από υποβιβασμού μέχρι αφαίρεση τίτλου και αποκλεισμό από την Ευρώπη, δίχως να περιμένει τα ποινικά δικαστήρια. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, οπαδός της Φενέρμπαχτσε, ζήτησε άμεση δράση για την υπόθεση, που όπως δήλωσε «σπιλώνει την εικόνα της Τουρκίας διεθνώς».

Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι έχουν ήδη αρχίσει να βιώνουν τις συνέπειες. Η αξία των μετοχών της Φενέρμπαχτσε στο χρηματιστήριο έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :