"Τσαντίρια" το κίνημα των Αγανακτισμένων!!!

«Κάλεσμα» στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να συμβάλλει ώστε η πλατεία Συντάγματος να …καθαρίσει από τις σκηνές και από τα πανό των αγανακτισμένων, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε και το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΕΟΤ.

«Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν», είπε ο κ. Παπαιωάννου.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν ληγμένα χημικά, ο κ. Παπαϊωάννου προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις: «Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις κατά των βουλευτών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, καλώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες. «Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας. Δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών. Χρειάζεται να κατανοήσουν κάποιοι ότι τέτοια φαινόμενα όπου έχουν σημειωθεί έχουν οδηγήσει σε απεχθείς καταστάσεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Παπαιωάνου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, δηλαδή την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Επισήμανε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πολιτική Δικονομία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι οι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ακόμη αυτή τη μεταρρύθμιση.


Δεκτή η παρέμβαση στη Χάγη Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι η παρέμβαση που είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε δεκτή από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Θα ακολουθήσει η κατάθεση προτάσεων και η απόφαση αναμένεται περίπου μετά τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά για το αποκαλούμενο «μνημόνιο στη Δικαιοσύνη» ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα στη Δικαιοσύνη διότι -όπως είπε -«στο χώρο της δικαιοσύνης η κυβέρνηση είναι μπροστά από το μνημόνιο». Ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η τροικανοί ζήτησαν επίσπευση των φορολογικών δικών, ζήτημα που όπως όμως είπε «εμείς θα πρέπει να δούμε και από μόνοι μας».

Ο κ. Παπαιωάννου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Δικαιοσύνης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επισήμανε πως στις προθέσεις του είναι να ανοίξει το διάλογο με τους δικαστικούς λειτουργούς και την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν. Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται ο ίδιος να επισκεφθεί τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων.

Τέλος, κάλεσε τους αθλητικούς εισαγγελείς να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου και των «στημένων» αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :