Κρύβουν τους πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής έστειλε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης με την οποία επανέρχεται στο εκκρεμές ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών και της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, το οποίο όπως αναφέρει «σκανδαλίζει δικαίως τον ελληνικό λαό και για το οποίο έως σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση στην από 30-5-2011 επιστολή μου προς το πρόσωπό σας».

Ο κ.Παπαδημούλης αναφέρει ότι είχε ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην ή και νυν βουλευτών που ζητούν αναδρομικά, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει υποστηρίξει ότι αν διατυπωθεί επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου και με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, τότε και αυτός ως Πρόεδρος της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συμφωνήσει με την για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που προσφεύγουν στο δικαστήριο.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί να ορίσει ο πρόεδρος της Βουλής το συντομότερο δυνατό, μια συνάντηση μαζί του με αντικείμενο τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ή προγραμματίσει για το σημαντικό αυτό ζήτημα, με γνώμονα την ανταπόκριση στο πιεστικό λαϊκό αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :