Συναίνεση, ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμογή των μέτρων ζητάει το Eurogroup

Λίγο μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ήρθε και η γραπτή επιβεβαίωση από το Eurogroup για την έγκριση της 5ης δόσης. Σε αυτήν αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν αυστηρά για την τήρηση του Μεσοπρόθεσμου ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. καλούν εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να "υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος".

Οι συζητήσεις με ιδιώτες πιστωτές είναι σε εξέλιξη, τονίζει η ανακοίνωση, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας αποφεύγοντας παράλληλα την επιλεκτική χρεοκοπία. Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι έχει ληφθεί υπόψιν η άποψη του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας (IIF) και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει παράγοντες των αγορών σε ορισμένα κράτη μέλη.

Στις επιλογές για τη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων, το IIF είχε συμπεριλάβει την επαναγορά ομολόγων ή την επιμήκυνση και την επανεπένδυση των απαιτήσεων που έχουν οι κάτοχοι ομολόγων, σε εγγυημένα χρεόγραφα μακράς διάρκειας. Ειδική αναφορά έχει κάνει και στην ανάγκη αγοράς χρέους από την Ελλάδα, ώστε να μειωθεί σε μέγεθος.

Τέλος, γίνεται αναφορά από το Eurogroup, στην μεγάλης διάστασης τεχνική βοήθεια που θα δώσουν τα κράτη μέλη όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.
Γ.Χ.Κ. 
Δημοσίευση σχολίου