Ενδείξεις για μια νέα φυσική σε μια σπάνια διάσπαση σωματιδίου


Σύμφωνα με το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής, η ύλη συνίσταται από τρεις “οικογένειες” κουάρκ και λεπτονίων. Κάθε οικογένεια περιλαμβάνει 4 τύπους σωματιδίων: δυο από κουάρκ και δυο από λεπτόνια.
Η συνηθισμένη ύλη αποτελείται από τα σωματίδια της πρώτης οικογένειας: τα πάνω και κάτω κουάρκ, τα οποία είναι ισχυρά δεσμευμένα μέσα στα πρωτόνια και τα νετρόνια, το ηλεκτρόνια καθώς και το νετρίνο του ηλεκτρονίου, το οποίο παράγεται κατά μυριάδες στις αντιδράσεις σύντηξης στο εσωτερικό των άστρων.
Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, τα κουάρκ και τα λεπτόνια της δεύτερης και τρίτης γενιάς είναι πανομοιότυπα αντίγραφα αυτών της πρώτης οικογένειας, αλλά έχουν μεγαλύτερες μάζες. Αυτά τα βαριά κουάρκ και τα φορτισμένα λεπτόνια είναι ασταθή σωματίδια που μπορούν να παραχθούν σε συγκρούσεις υψηλής ενέργειας, αλλά διασπώνται εξαιρετικά γρήγορα, διαμέσου της ασθενούς αλληλεπίδρασης, σε σωματίδια που ανήκουν στην πρώτη οικογένεια.
Αυτή η περιγραφή της ύλης είναι συνεπής με ότι έχει παρατηρηθεί στα πειράματα, αλλά το γιατί έχουμε τρία σχεδόν πανομοιότυπα αντίγραφα των κουάρκ και των λεπτονίων (που αναφέρονται και ως 3 “γεύσεις” των κουάρκ και των λεπτονίων), με μόνη διαφορά τις μάζες τους, είναι ένα από τα ανοικτά ερωτήματα της σωματιδιακής φυσικής.
Στο οριακό σημείο που ακόμα δεν έχει σπάσει η ηλεκτρασθενής συμμετρία, κανένα από τα σωματίδια του Καθιερωμένου Προτύπου δεν έχει μάζα. Συνεπώς το πρόβλημα με τις μάζες των κουάρκ και των λεπτονίων σχετίζεται στενά με το άλλο μεγάλο ανοικτό ζήτημα στην σωματιδιακή φυσική: γιατί οι φορείς της ασθενούς δύναμης – τα μποζόνια W και Z – έχουν μάζα; Στα πλαίσια του Καθιερωμένου Προτύπου, αυτά τα δυο προβλήματα λύνονται με αυτό που αποκαλείται μηχανισμός Higgs: τα κουάρκ και τα λεπτόνια καθώς επίσης και τα μποζόνια W και Ζ έχουν μάζα διότι αλληλεπιδρούν με ένα νέο είδος πεδίου, που λέγεται πεδίο Higgs. Στην άποψη αυτή το πεδίο Higgs είναι αυτό που σπάει την ηλεκτρασθενή συμμετρία.
Αν τα πειράματα υψηλής ενέργειας στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN καταφέρουν να ανιχνεύσουν μια διέγερση του πεδίου Higgs – το σωματίδιο Higgs – τότε σε αυτά τα πειράματα θα έχει αποδειχθεί ότι ο μηχανισμός αυτός αποτελεί τη βάση για τις μάζες όλων των σωματιδίων.
Πρέπει όμως εδώ να τονίσουμε πως ο μηχανισμός Higgs στο πλαίσιο του Καθιερωμένου Μοντέλου δεν είναι ικανοποιητικός για διάφορες αιτίες, κυρίως όμως επειδή γίνεται ασταθής στις υψηλές ενέργειες. Αντίθετα, είναι πιθανόν το πεδίο Higgs να είναι στην πραγματικότητα μια προσέγγιση μόνο στις χαμηλές ενέργειες μιας πιο θεμελιώδους θεωρίας. Σημάδια αυτής της “πραγματικής” θεωρίας θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν στις υψηλές ενέργειες, ως νέοι βαθμοί ελευθερίας με τη μορφή νέων βαρέων σωματιδίων.
Οι προσπάθειες να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία γι αυτή τη νέα θεωρία μπορούν να διαιρεθούν σε δυο κύριες κατηγορίες: (i) στις απευθείας αναζητήσεις για τους νέους βαθμούς ελευθερίας, μέσω πειραμάτων στο όριο των υψηλών ενεργειών, ειδικά στον LHC και (ii) στις έμμεσες αναζητήσεις για νέα σωματίδια διαμέσου λεπτομερών μελετών στις χαμηλές ενέργειες, στο όριο της υψηλής έντασης όπως ονομάζεται. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον καθορισμό της δομής της γεύσης των νέων βαθμών ελευθερίας ή στο πως αυτά τα νέα πεδία συνδέουν μαζί τις τρεις διαφορετικές οικογένειες των κουάρκ και των λεπτονίων.
Μέσα σ’ αυτό το δεύτερο πλαίσιο οι Joachim Brod, Martin Gorbahn και Εμμανουήλ Στάμου (Emmanuel Stamou) στο Πανεπιστήμιου του Μονάχου, έχουν επεξεργαστεί μια βελτιωμένη θεωρητική περιγραφή μιας σπάνιας διάσπασης σωματιδίου, που θα δώσει στους πειραματικούς ένα ισχυρό εργαλείο στην αναζήτηση στοιχείων για μια πιο θεμελιώδη θεωρία.
Οι υπολογισμοί τους, που αναφέρονται στην πιθανότητα ένα μεσόνιο Κ (ή καόνιο) να διασπάται σε ένα πιόνιο, ένα νετρίνο και ένα αντινετρίνο (κάτω εικόνα), δημοσιεύονται στο περιοδικό Physical Review D.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Απαράδεκτο… (video). Άντε ρε ξυπνήστε, Έλληνες είμαστε!!!


Συγχαρητήρια και μπράβο… Μόνο ειρωνικά θα μπορούσα να σχολιάσω το μένος των διαδηλωτών και πάλι εναντίον της ελληνικής αστυνομίας αλλά και το αντίστροφο! Αλήθεια πιστεύει κανείς από τους εξαγριωμένους και με το δίκαιο σχεδόν όλο δικό τους, ότι εάν σπάσουν το κεφάλι ενός αστυνομικού ή τον κάψουν, θα λυθούν τα προβλήματά τους; Αντίθετα η αστυνομία παίρνει αυτές τις εντολές από την κυβέρνηση που οι ίδιοι οι διαδηλωτές ψήφησαν. Ο αστυνομικός πιστεύετε ότι ζει σε άλλη χώρα; Δεν αντιμετωπίζει και αυτός τα ίδια προβλήματα; Δεν είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που αγωνίζεται για την οικογένειά του;

Την δουλεία του προσπαθεί να κάνει. Δεν είναι δουλειά θα μου πεις να δέρνει και να χτυπά τον κόσμο, αλλά οι διαταγές που παίρνει, κακώς βέβαια, είναι αυτές. Ας αναρωτηθεί κανείς τι θα έκανε αν ήταν αυτός στην θέση του, αναγκασμένος να πράξει σύμφωνα με τις διαταγές. Αυτό που με στεναχωρεί όμως παραπάνω είναι ότι, κάποιοι γελούν με τις εικόνες αυτές που διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας. Γελούν, διότι είναι αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά που περνά η χώρα μας αλλά μένουν στο απυρόβλητο… Ας δούμε λοιπόν:
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα, παίρνουν τις μίζες τους, γίνονται οι ίδιοι πλούσιοι μαζί με τους αυλικούς τους, δεν δίνουν δεκάρα για τον απλό λαό, δεν λογοδοτούν πουθενά και τους ακολουθούν τέσσερις , πέντε αστυνομικοί για την ασφάλειά τους, ανεξάρτητα του κόμματος στο οποίο ανήκουν (τα οποία κόμματα χρωστούν 250 εκατομμύρια €) ακόμα και αν βρίζουν τους αστυνομικούς.
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, εξακολουθούν να γράφουν στις φυλλάδες τους , να αποκρύβουν και να ανακοινώνουν από τα στημένα κανάλια τους, ότι η άρχουσα τάξη επιθυμεί, πάντα με το αζημίωτο. (Γιατί δεν λέει κανείς πόσα χρωστάνε στο ΙΚΑ και στην εφορία όλοι αυτοί ); Και σε αυτούς ακολουθούν τέσσερις , πέντε αστυνομικοί για την ασφάλειά τους ακόμα και αν βρίζουν την αστυνομία.
Οι πλούσιοι και ¨γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών¨ ρουφάνε καθημερινά τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, καταδυναστεύουν και ξεπουλάνε την Ελλάδα καθημερινά για το δικό τους κέρδος αλλά και σε αυτούς ακολουθούν τέσσερις , πέντε αστυνομικοί για την ασφάλειά τους.
Οι τράπεζες έχουν γίνει ο μεγαλύτερος τοκογλύφος που έχει υπάρξει ποτέ, πάντοτε με την ανοχή της εξουσίας, παίρνοντας τις ελάχιστες οικονομίες των φτωχών αλλά και την μοναδική περιουσία όσων μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα σπιτάκι για τη οικογένειά τους, έναντι πινακίου φακής. Αυτές και αν τις προσέχει η αστυνομία.
Έτσι λοιπόν είναι απαράδεκτο, αν μη τι άλλο, να πλακώνονται μεταξύ τους όσοι ουσιαστικά δεν φταίνε για το κατάντημα της χώρας. Από την μία μεριά οι διαδηλωτές και από την άλλη η αστυνομία, που αντιμετωπίζετε πάντα ως το εξιλαστήριο θύμα από την κάθε ¨εκλεγμένη¨ κυβέρνηση, των χαλκευμένων δημοσιογράφων και της οικονομικής ελίτ που δυναστεύει τον λαό και απολύει τους εργαζόμενους, καταντώντας την ζωή του κάθε Έλληνα καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Όσο ξύλο και να πέσει, όσες διαμαρτυρίες και να γίνουν, εάν δεν ξυπνήσει ο Έλληνας δεν γίνετε τίποτα… Δεν μπορεί άλλος να σου φταίει και άλλον να κατηγορείς… Όταν σε πονάει το κεφάλι σου δεν το κόβεις αλλά κοιτάς να βρεις την αιτία που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Άντε ρε ξυπνήστε, Έλληνες είμαστε!!!
http://efthimia.gr/wordpress/?p=16087

Μεροληπτική απόφαση υπέρ των τηλεοπτικών σταθμών για χρέη...

Τι γίνετε με τα οικονομικά των ΜΜΕ;
Σήμερα το πρωί μας ήρθε αυτό το mail και σας το παρουσιάζουμε ακριβώς όπως μας το έστειλαν χωρίς να πειράξουμε ούτε μια γραμμή.  Από όσο ψάξαμε δεν είμαστε οι μόνοι που παρουσιάζουμε αυτό το θέμα. Κι όμως... το συγκεκριμένο θέμα ωχριάσε σχέση με... άλλα θέματα που... με το που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από... κάποια.... πηγή, γίνονται ανάρπαστα από όλα σχεδόν τα blogs και τα sites, με απίστευτους "clopy paste" ρυθμούς αναδημοσίευσης τα περισσότερα (κυρίως blogs) εκ των οποίων ωρύονται και κατηγορούν "τα δορίκτητα ΜΜΕ" για προπαγάνδα και "κιτρινισμό".
Όσο για την εγκυρότητα της είδησης... ψάξτε το για να δείτε αν ισχύει........

"Φυσικά και δεν θα μεταδοθεί από τη διαπλεκόμενη ενημέρωση αυτή η είδηση. 
 Δεν θα μεταδοθεί επίσης και από κανένα ΜΜΕ (Μέσο Μεροληπτικής Ενημέρωσης)  
 Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένα πολιτικό μαγαζί!! 
 Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας συνδικαλιστικός παρατρεχάμενος της λαμογιάς!

 Το μόνο που μένει είναι λέγω και εσύ και όλοι εμείς να τους ξεφωνίσουμε 
με μαιλς και επιστολές διαμαρτυρίας!!! 
Ευελπιστώ !!!!!  
Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση 

Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση είναι πως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. 
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και χτες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013. 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια-και επίσημα πια- σε σκλάβους, οι μόνοι σύμμαχοι που έχει η διεφθαρμένη 
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διεφθαρμένοι καναλάρχες και οι διεφθαρμένοι τηλεδημοσιογράφοι. 
Η κυβέρνηση ξέρει πως η επιβίωσή της εξαρτάται από την επιβίωση των ΜΜΕ που την στηρίζουν (όλων δηλαδή). Και τους τα δίνει όλα. Βέβαια, και η επιβίωση των ΜΜΕ εξαρτάται από τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Κράτα με, να σε κρατώ. 
 Στις 6 Οκτωβρίου, είχα γράψει ένα κείμενο για το ίδιο θέμα. Τώρα που το ξαναβλέπω, τα είχα γράψει πάρα πολύ ωραία. 
 «Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;». 
 Ο Οκτώβριος μπήκε αλλά ούτε κουβέντα δεν ακούγεται για τον ειδικό φόρο 20% στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις - ο φόρος είχε ήδη πάρει αναβολή τρεις μήνες, αφού επρόκειτο να επιβληθεί από την 1η Ιουλίου. Φυσικά, επί ένα χρόνο, έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί. Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;

Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια. 
 Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών. 
 Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια - παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; 
 Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε; 
 Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο -και όλο αυτό το σίχαμα που βλέπεις όταν ανοίγεις την τηλεόραση-, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά. Από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
 Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. 

 Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων; 
 Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα.

 Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν.
 Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.
 Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.

 Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. 
 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ 
 ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ την διεύθυνση του e-mail τους 
 ΠΡΙΝ κάνετε forward" 

Δύσκολες ώρες περνά μία "μικρή" ελληνική τράπεζα


Σημαντικές δυσκολίες χρηματοδότησης αντιμετώπισε την προηγούμενη εβδομάδα μια από τις μικρές ελληνικές τράπεζες η οποία δεν μπορούσε να κλείσει τη θέση της έναντι της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η τράπεζα αυτή έχει σχεδόν εξαντλήσει τα ομόλογα που δίνουν όλες οι τράπεζες ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση τους από την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος. 
Στην αρχή δημιουργήθηκε πανικός στις υπηρεσίες της κεντρικής τράπεζας, όταν διαπιστώθηκε αυτή η αδυναμία, όμως στην συνέχεια βρέθηκε μια λύση και η μικρή τράπεζα χρηματοδοτήθηκε δίνοντας ως εγγύηση “δανεικά” ομόλογα.
Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι μια κατάρρευση οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας, θα είχε τραγικές επιπτώσεις στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος και στην αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο, γι' αυτό και λειτουργεί προστατευτικά για όλες.
Τα πράγματα όμως έχουν αρχίσει και γίνονται οριακά για ορισμένες από αυτές, από τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου. Είναι σε θέση όμως οι μέτοχοι τους να επενδύσουν τα υψηλά κεφάλαια που απαιτούνται ή θα συγχωνευθούν αναγκαστικά με άλλες μεγαλύτερες τράπεζες; Και ένα δεύτερο ζήτημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι πόσο και για ποιο λόγο θα πρέπει να επιβαρυνθεί (π.χ. η Εθνική) αν αναγκαστεί να απορροφήσει κάποια από αυτές τις μικρές τράπεζες προκειμένου να μην καταρρεύσει;

Τρομοκράτες οι Τούρκοι δημοσιογράφοι...


Φαίνεται πως η "ανελευθερία" του τύπου στην τουρκια καλά κρατεί...
Σε επτά επαρχίες και κομητείες της χώρας τις τελευταίες μέρες έχουν συλληφθεί και τέθηκαν υπό κράτηση 23 άτομα μεταξύ των οποίων και 2 δημοσιογράφοι που δούλευαν σε εφημερίδες.
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα γραφεία της εφημερίδας "Halkın Günlüğü" (Καθημερινή του Λαού), της Demokratik Haklar Derneği (Λαϊκή Δημοκρατική Ένωση) και των μελών της Demokratik Haklar Federasyonu (Λαϊκή Δημοκρατική Ομοσπονδία).
Σύμφωνα με τη Bianet, στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία από το απόγευμα της 22 Φεβρουαρίου μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, κατασχέθηκε υλικό τόσο από τα γραφεία της εφημερίδας, όσο και από τους υπόλοιπους χώρους όπου έγινε έφοδος.

Αλλαγές αποτελεσμάτων αναζήτησης από τη Google

Η Google, έκανε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές, που έχει ποτέ κάνει στα αποτελέσματα αναζήτησης της, αυτή την εβδομάδα, η οποία είχε αμέσως αισθητή επίδραση, σε πολλές Web ιδιότητες, που βασίζονται στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, για να οδηγούν το "trafic" στις ιστοσελίδες τους.

Η εταιρεία, ανέφερε σε blog post αργά την Πέμπτη ότι η αλλαγή στόχο έχει να μετακινηθεί η καλύτερη ποιότητα του περιεχομένου στην κορυφή της αναζήτησης στην κατάταξη της Google και πως οι αλλαγές θα επηρεάσουν το 12% των αποτελεσμάτων της Google.

Ο Gabriel Stricker, εκπρόσωπος της Google, είπε: "Ο στόχος μας είναι απλός: να δώσουμε στους χρήστες τις πιο σχετικές απαντήσεις στα ερωτήματά τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα». «Αυτό απαιτεί συνεχή συντονισμό των αλγορίθμων μας, ως προς το νέο περιεχόμενο - και καλό και κακό - που έρχεται on-line όλη την ώρα. Πρόσφατα έχουμε ακούσει από τους χρήστες μας πως θέλουν να βλέπουν λιγότερα χαμηλής ποιότητας sites στα αποτελέσματα μας..".

Συνήθως, οι αλλαγές στους αλγόριθμους της Google είναι τόσο "λεπτές" που λίγοι άνθρωποι τις αντιλαμβάνονται. Αλλά αυτές τις πιο πρόσφατες, θα μπορούσε κανείς, να τις δει αμέσως.

Πως να ελέγξετε τη μεταβολή: Η διεύθυνση IP 64.233.179.104 εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης Google, καθώς θα εμφανίζονταν πριν από την πρόσφατη αλλαγή του αλγόριθμου, σύμφωνα με πολλούς webmasters από το φόρουμ WebmasterWorld.com.

Η Google, δεν θα επιβεβαιώσει ότι αυτή η διεύθυνση IP, χρησιμοποιεί τον παλαιότερο αλγόριθμο, αλλά συγκρίνοντας τις αναζητήσεις των "trending topics" στο google.com, με τις αναζητήσεις χρησιμοποιώντας την ειδική διεύθυνση IP Google, αποκαλύπτεται, πώς η μηχανή αναζήτησης, φαίνεται τώρα να είναι ευνοϊκότερη στη μεταχείριση ορισμένων περιεχομένων.

Οι αλλαγές φαίνεται να επηρεάζουν τα λεγόμενα "content farms"ηλαδή ιστοσελίδες(sites)/blog που απλά αντιγράφουν κάποιες άλλες, αναφέροντας ή μη την αρχική πηγή), τα περισσότερα, από τα οποία συγκεντρώνουν το περιεχόμενο με βάση τους πλέον "ζητούμενους" όρους (seo words) της ημέρας. Στο παρελθόν στο εξωτερικό (όπως και στη χώρα μας), πασίγνωστες ιστοσελίδες, όπως η Demand Media, η AOL, Mahalo και η Huffington Post, έχουν κατηγορηθεί για παρόμοιες τακτικές.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η Google με αυτή της την κίνηση ενδιαφέρεται να κρατά στο προσκήνιο την αυθεντική πηγή πληροφόρησης κι αυτό άλλους χαροποιεί και άλλους δυσαρεστεί. Το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι ένα συνεχές "παιχνίδι" κριτηρίων με ασαφή στόχους το οποίο έχει πολλούς παίκτες και ακόμα περισσότερα συμφέροντα...

Η Ρωσία δεσμεύεται να πουλήσει πυραύλους στη Συρία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είχε την πρόθεση να εκπληρώσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει με τη Συρία για την πώληση προηγμένων πυραύλων κρουζ P-800 Yakhont κατά πλοίων, παρά την έντονη διαμαρτυρία του Ισραήλ, και την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. 

Η Ρωσία αρχικά είχε συμφωνήσει το 2007 να στείλει με μια μεγάλη αποστολή τους Ρ-800 Yakhont στη Συρίααλλά το Σεπτέμβριο του 2010 ο Ανατόλι Σερντιούκοφ αποκάλυψε αυτήν τη συμφωνία.

Η αποκάλυψη εξαγρίωσε τόσο το Ισραήλ όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχαν υπάρξει εικασίες ότι η Ρωσία θα αποφάσιζε να σκίσει τη σύμβαση αναμεσίς της τρέχουσας αναταραχής που μαστίζει τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, συνάμα διατηρεί και έντονους φόβους για τους στενούς δεσμούς της Συρίας με το Ιράν. Συγκεκριμένα υποψιάζεται ότι η αποστολή των πυραύλων ως τελικό στόχο έχει την προμήθεια της Χεζμπολάχ και των μαχητών στο γειτονικό Λίβανο.

Η Κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα για την καταβολή δημοτικών τελών;

Μεγάλος μέρος εσόδων χάνει η κυβέρνηση από τα απλήρωτα δημοτικά τέλη των καταστηματαρχών. Από πολλούς καταστηματάρχες εν μέσω οικονομικής κρίσης, το δημοτικό τέλος του 0,5% τις τιμής του προϊόντος που καταβάλει ο καταναλωτής, δεν αποδίδεται ενώ παράλληλα το Υπ. Εσωτερικών εξετάζει σενάρια για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.


Ένα λοιπόν από τα επικρατέστερα σενάρια είναι οι αυστηρότεροι έλεγχοι, για τη συγκέντρωση των οφειλών, σε συνδυασμό με τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, οι έλεγχοι θα γίνονται από ειδικά κλιμάκια, που θα απαρτίζονται από αρμόδιους υπαλλήλους των δήμων, με συνοδεία μελών της δημοτικής αστυνομίας, ενώ παράλληλα από τα έσοδα θα εξασφαλίζεται και η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων και σε περίπτωση που τα χρήματα δε συμπληρώνουν το ποσό τότε το υπόλοιπο θα επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά.

Τα κινητά αλλοιώνουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι η επί 50 λεπτά συνεχόμενη χρήση του κινητού προκαλεί αλλαγές στη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων.


Όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη Νόρα Βόλκοφ, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου όσων μιλούν συχνά στο κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει ο μεταβολισμός.
Η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: «Αυτή η μελέτη κατά κανένα τρόπο δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Αυτό που δείχνει είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ευαίσθητος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από την έκθεση στα κινητά».
Από το 1980 όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κινητά έχει αυξηθεί ραγδαία η χρήση κινητού σε σημείο που σήμερα 5 δισεκατομμύρια συσκευές είναι σε ενεργή χρήση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άνθρωποι οι οποίοι για 50 λεπτά μιλούσαν χωρίς handsfree, ενώ στο άλλο είχαν τοποθετημένο επίσης ένα κινητό εκτός λειτουργίας.
Οι μελετητές διαπίστωσαν, ότι υπήρξε μια μικρή αλλαγή στο μεταβολισμό του εγκεφάλου, στην πλευρά που ερχόταν σε επαφή με το κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν τα συμπεράσματα της μελέτης, καθώς κάνουν λόγο για αλλαγές στο μεταβολισμό λόγω έκθεσης στην κεραία των κινητών.
Συγκεκριμένα, ο Πάτρικ Χάγκαρντ από το University College του Λονδίνου ισχυρίζεται πως η μελέτη αποδεικνύει επίδραση της κεραία στον εγκέφαλο ωστόσο τονίζει πως αλλαγές μπορούν να σημειωθούν και από φυσικά αίτια, πχ κατά τη σκέψη.

Το πλαστικό πλέον κι ως... αγώγιμο υλικό


Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, τα πλαστικά κανονικά δεν άγουν το ηλεκτρικό ρεύμα και γι αυτό χρησιμοποιούνται για μόνωση των ηλεκτρικών καλωδίων. Αλλά, με την τοποθέτηση ενός λεπτό φύλλου από μέταλλο πάνω σε μια πλαστική ταινία και αναμιγνύοντας το σε μια πολυμερή επιφάνεια με μια δέσμη ιόντων, έδειξαν ότι το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν φτηνά, ανθεκτικά, εύκαμπτα και αγώγιμα πλαστικά.
Έτσι, η ανακάλυψη αυτής της νέας τεχνικής θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα συλλογή από πλαστικά με μεταλλικές  ή / και υπεραγώγιμες ιδιότητες.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν ακτίνες ιόντων χρησιμοποιούνται συχνά στη βιομηχανία της μικροηλεκτρονικής για να προσαρμόσουν την αγωγιμότητα των ημιαγωγών, όπως είναι το πυρίτιο. από το 1980 έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες μέχρι τώρα για να προσαρμοστεί η διαδικασία αυτή πάνω σε πλαστικές μεμβράνες,  με ελάχιστη όμως επιτυχία μέχρι τώρα.
Αυτό που η ομάδα των ερευνητών έκανε τώρα ήταν να χρησιμοποιήσει μια δέσμη ιόντων για τη ρύθμιση των ιδιοτήτων μιας πλαστικής ταινίας, έτσι ώστε να άγει τον ηλεκτρισμό, όπως τα καλώδια, και μάλιστα να δρουν ως υπεραγωγοί, οπότε περνά το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς αντίσταση, αν όμως ψυχθεί σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι επιστήμονες λένε πως το υλικό αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, επειδή μπορούμε να έχουμε όλα τα επιθυμητά στοιχεία των πολυμερών – όπως η μηχανική ευελιξία, η αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος – αλλά και μια καλή ηλεκτρική αγωγιμότητα, κάτι που κανονικά δεν συνδέεται με τα πλαστικά.
Επίσης, ένα από το πιο συναρπαστικό στοιχείο της ανακάλυψης είναι η ικανότητα της ταινίας να άγει ή να μην άγει το ρεύμα κατά βούληση. Έχει λοιπόν τεράστιες δυνατότητες για χρήσιμες εφαρμογές.
Στην πραγματικότητα, μπορούμε να μεταβάλλουμε την ηλεκτρική ειδική αντίσταση πάνω από 10 τάξεις μεγέθους. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι έχουμε την δυνατότητα να έχουμε είτε ένα πολύ καλό μονωτή είτε έναν αγωγό είτε ένα υπεραγωγό στην ίδια διάταξη.
Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι το πρωτοφανές αυτό υλικό μπορεί να παραχθεί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιομηχανία της μικροηλεκτρονικής το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον από την άποψη του κόστους.
Οι ερευνητές τέλος λένε ότι η ανακάλυψή τους είναι μια μίξη μεταξύ της σημερινής και της τεχνολογίας της επόμενης γενιάς.

Το "πορνό" και τα Jumbo...

Έντονα αρνητικά σχόλια προκάλεσε η διαφήμιση του Jumbo αφού οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαφημιστικής καμπάνιας διάλεξαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη "πορνό" ενώ απευθύνονται κυρίως σε μικρής ηλικίας καταναλωτικό κοινό. Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη διαφήμιση προκάλεσε απορίες στα μικρά παιδιά και την εξαγρίωση των γονιών τους που βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσουν την έννοια της λέξης στα παιδιά τους.
Και για του λόγου το αληθές


Πηγή

Οι μυστικές λέσχες "Skull & Bones", "CFR", "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ", "Τριμερής Επιτροπή" και οι ιστορίες τους (Βίντεο)

Κι όμως, αυτή είναι η ακραιφνής αλήθεια, που... οι ισχυροί φροντίζουν να αποκρύβουν από τον κόσμο, με περίτεχνα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά στημένα τεχνάσματα, προσπαθώντας να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας προς ίδιον όφελος
Κάποιες από τις πιο γνωστές "συντεχνίες" ή "λέσχες" ή "εταιρίες" που κατά καιρούς έχουν περάσει στο προσκήνιο είναι οι "Skull & Bones", "CFR", "Τριμερής Επιτροπή" ("Trilateral Commission") και "Μπίλντερμπεργκ" (Bilderberg). Ο λόγος, που γνωρίζουμε την ύπαρξη τους και γενικώς περισσότερα στοιχεία για τις συγκεκριμένες, είναι κυρίως επειδή τα ηγετικά τους μέλη, είναι άτομα με τεράστια οικονομική επιφάνεια, που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αγοράς και άτομα που κατέχουν καίρια πόστα στα πολιτικά δρώμενα όλων των χωρών, ιδιαιτέρως όμως των πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών.


Τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από ερευνητές όπου πολλές φορές έχουν αφιερώσει ακόμη και τη ζωή τους στην αναζήτηση της εξακριβωμένης δράσης αυτών των κύκλων που κρύβονται κάτω από τα μεγαλόσχημα προσωπεία των μελών τους κατορθώνοντας να τα επιβάλλουν στην επικρατούσα κοινωνική αντίληψη.
Στην προσπάθεια απαξίωσης της αλήθειας και διαστρέβλωσης της εγκυρότητας των αποκαλύψεων οι ερευνητές αυτοί από τα κέντρα προπαγάνδας σκωπτικά ονομάζονται "συνομωσιολόγοι" και οι πραγματείες τους "συνομωσιολογίες".
Εμείς σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την παρακάτω δημοσιογραφική έρευνα και τα συμπεράσματα... δικά σας...