Οι πρώτες πληροφορίες για τον Firefox 7

Ο Firefox 5 έχει μόλις λίγες ημέρες που κυκλοφόρησε, η Mozilla όμως ετοιμάζει ήδη την επόμενη, αλλά και τη μεθεπόμενη μέρα. Ο Firefox 7 μόλις έκανε την εμφάνισή του στο κανάλι Aurora της εταιρείας και φιλοδοξεί να βελτιώσει τον browser σε κρίσιμους τομείς.

Πέρα από τις συνήθεις υποσχέσεις για μεγαλύτερη ταχύτητα, αυτό που περιμένουμε να δούμε στον Firefox 7 είναι η δέσμευση πόρων του συστήματος. Σύμφωνα με τη Mozilla, ο Firefox 7 θα καταναλώνει λιγότερη μνήμη και μένει να δούμε αν η βελτίωση είναι αισθητή ή αν πρόκειται για κάτι αμελητέο. Η κατανάλωση μνήμης ήταν πάντα μια από τις "πληγές" του Firefox και οι φίλοι του browser θα ήθελαν πολύ να δουν μια σημαντική βελτίωση σε αυτό το θέμα.

Αν είστε από τους τολμηρούς που τσεκάρουν συχνά τις πρώιμες εκδόσεις διαφόρων προγραμμάτων, μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 7 από αυτή τη σελίδα.

"Bεντέτα" ανάμεσα στους Anonymous και τις διωκτικές αρχές

Οι ιταλικές και ελβετικές αρχές πραγματοποίησαν πρόσφατα 32 εφόδους, οι οποίες κατέληξαν στη σύλληψη 15 ατόμων που φέρονται να είναι μέλη των Anonymous. Όπως ήταν λογικό, η διαβόητη ομάδα των hackers δεν ενθουσιάστηκε από την εξέλιξη αυτή.

Οι συλληφθέντες είναι από 15 έως 28 ετών, ενώ ο "αρχηγός" τους φέρεται να είναι ένας 26χρονος Ελβετο-Ιταλός με το ψευδώνυμο Phre. Οι ιταλικές αρχές αναζητούν άλλα 30 άτομα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή τους στην ομάδα των Anonymous.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, η οργάνωση χτύπησε τα τύμπανα του πολέμου, καλώντας τα μέλη της στην Ιταλία να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά κρατικών και κυβερνητικών στόχων. Κατά πάσα πιθανότητα, οι επόμενες μέρες θα είναι γεμάτες από επιθέσεις denial of service σε διάφορα sites.

Οι συλλήψεις στην Ιταλία έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά τις αντίστοιχες επιχειρήσεις των αρχών σε Ισπανία και Τουρκία. Όπως φαίνεται, η βεντέτα ανάμεσα στους χακτιβιστές και τις διωκτικές αρχές έχει μόλις ξεκινήσει και όλες οι εξελίξεις δείχνουν στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.
real

Aνάγκαζαν στρατιώτες να σκοτώνουν αμάχους!!

Στρατιώτες που λιποτάκτησαν δήλωσαν πως όσοι δεν δεχόταν να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές διακινδύνευαν οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους".

Στρατιώτες και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας αποκάλυψαν πως εξαναγκάστηκαν, με την απειλή ότι θα πεθάνουν οι ίδιοι, να ανοίξουν πυρ εναντίον άοπλων διαδηλωτών, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Στρατιώτες που λιποτάκτησαν δήλωσαν πως όσοι δεν δεχόταν να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές διακινδύνευαν οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που βασίζεται σε μαρτυρίες 12 λιποτακτών που κατέφυγαν στο Λίβανο και την Τουρκία ή βρίσκονται ακόμα στη Συρία.

"Ανώτεροί τους στρατιωτικοί τους είπαν να πολεμήσουν τους τρομοκράτες και τους σαλαφιστές, αλλά με έκπληξη διαπίστωσαν πως επρόκειτο για άοπλους διαδηλωτές, εναντίον των οποίων έλαβαν πολλές φορές διαταγές να πυροβολήσουν", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Οι μαρτυρίες αυτές αποδεικνύουν πως οι διαδηλωτές δεν σκοτώθηκαν κατά λάθος αλλά εξαιτίας της πολιτικής της αιματηρής καταστολής που εφαρμόζουν ανώτατοι σύροι αξιωματούχοι για να διαλύσουν τους αντικαθεστωτικούς", υπογράμμισε η Σάρα Λι Γουίλσον υπεύθυνη του HRW για τη Μέση Ανατολή.

Οι οκτώ στρατιώτες και οι τέσσερις άντρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία για τις διαδηλώσεις και τα ονόματα των ανώτερών τους αξιωματικών.

Χθες Παρασκευή, 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικές πόλεις της Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Συνολικά 1.300 έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εξέγερσης τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. 

Η Άγκυρα ελπίζει σε συμφωνία επανένωσης της Κύπρου μέχρι το τέλος του χρόνου

Η Τουρκία ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία για τους όρους της επανένωσης της Κύπρου, μέχρι το τέλος του χρόνου δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για τους όρους επανένωσης της Κύπρου μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις αρχές του 2012, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερόγλου.

"Ελπίζουμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διεξαχθεί δημοψήφισμα τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, ώστε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα νέο κράτος που εκπροσωπεί όλο το νησί", επισήμανε ο Νταβούτογλου.

Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
enet.gr

Οι "Αγανακτισμένοι" Κερκυραίοι έδιωξαν την Γκερέκου

Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες "Αγανακτισμένους" ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ.
 
Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση.
 
Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Αντιπροσωπεία στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, νέο ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής δίνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Δημαρχείου, την ώρα που αντιπροσωπεία τους από έξι άτομα μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της ίδιας ημέρας.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας να έρθουν στην Πλατεία περισσότεροι Κερκυραίοι ώστε να δυναμώσουν τη φωνή αντίδρασης κατά των μέτρων που θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.
corfupress.com

Γκρούεφσκι: Η Ευρώπη να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο πρόβλημα της ονομασίας

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να αφιερώσει περισσότερη προσοχή για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας ενώ ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, προειδοποίησε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία "ξεχασμένη χώρα" αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Κατά την ομιλία του στην διάσκεψη "Croatia Summit" που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία δεν θα θίξει τα ζητήματα ταυτότητας.


"Ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι το κλείσιμο των ανοιχτών διμερών θεμάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σλοβενίας και της Κροατίας. Στο πλαίσιο αυτό η Μακεδονία αναμένει από την ΕΕ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην περισσότερο συναισθηματική παρά ορθολογική πτυχή του προβλήματος με το νότιο γείτονά μας, που συνδέεται με το όνομά μας, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε επιτυχή κλείσιμο του προβλήματος" δήλωσε.


Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για την εκκρεμότητα η οποία θα βασίζεται στις αρχές του σεβασμού της εθνικής ταυτότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, οι οποίες δεν είναι μόνο δικές μας, αλλά και βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για λύσεις που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα " ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.


Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μπορούτ Πάχορ,αναφερόμενος στις θετικές πτυχές των εξελίξεων στα Βαλκάνια , εξήρε το παράδειγμα του συμβιβασμού μεταξύ της Κροατίας και της Σλοβενίας για την επίλυση της συνοριακής τους διαφοράς, τονίζοντας ότι παρόμοιες εκκρεμότητες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής.


Ο κ.Πάχορ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκκρεμότητα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό για την ΠΓΔΜ να βρει μία συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα για το θέμα αυτό, για να μην καταστεί μία "ξεχασμένη χώρα"


Aνέφερε ακόμη ότι "δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα".

Θησαυρός φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Ο κ Φώσκολος με αφορμή και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.

"Τελευταία, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.

"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, "το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα." 
Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που δεν πρέπει να χαθεί.

Όπως υποστηρίζει, "υπάρχουν τρία κομμάτια".
  • Το πρώτο είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο για να βγάλουμε τα χρέη.
  • Το δεύτερο, είναι ότι αυτό τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη Αυτό το μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους: Κύριοι, εσείς θα χρειαστείτε ενέργεια μετά το 2015, αυτή την ενέργεια την έχομε εμείς και θα σας την δώσομε.
  • Και το τρίτο είναι η γεωπολιτική δύναμη που αποκτούμε.
    Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης.

    Άρα αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει ένα "κλειδί" τρομακτικό. "Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", υπογράμμισε.

    Όσο αφορά τις έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη ο καθηγητής τόνισε:

    "Θα πάμε κάτω μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι, είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Έχει απόθεμα, πόσο δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού."

    Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου είπε χαρακτηριστικά :

    "Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει....2000 Πρίνους."

    Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.

    Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών.

    Max Keiser : “Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ..”


    Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Ο Max Keiser τόνισε:

    Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.

    Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή…

    Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής…τα παράγωγα (CDS).

    Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK…

    Φοβούνται το ρίσκο, αλλά θέλουν εμείς να πάρουμε το ρίσκο..

    Κρατάνε αυτοί τα κέρδη, κρατάμε εσείς το ρίσκο.. άντε έναν οίκο αξιολόγησης στην Ελλάδα.

    Το πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα, αυτός που τελικά θα ελέγχει το ελληνικό χρέος θα είναι η Τουρκία ;;

    Πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή .. Δυο άτομα πρέπει να μουν φυλακή..

    Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και έξω από δω…

     

    Η Κλίντον σε Ελλάδα και Τουρκία από τις 15 έως τις 18 Ιουλίου

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί Τουρκία και Ελλάδα διαδοχικά, από τις 15 έως τις 18 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, η κ. Κλίντον αποδέχτηκε πρόταση του νέου πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου, Στ. Λαμπρινίδη και θα βρίσκεται στην Αθήνα 17 και 18 του μηνός.

    Οπως από ημερών τώρα έλεγαν στην «Ε» αμερικανικές πηγές, η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα ήταν εξαρτημένη από το κατά πόσον η μετάβασή της στην Κωνσταντινούπολη για την ομάδα επαφής θα διευρυνόταν και σε διμερή επίσκεψη εκεί, οπότε λογικά -έπειτα από δύο αναβολές- δεν θα μπορούσε ν' αγνοήσει τις επανειλημμένες (σ.σ. και ουδέποτε τηρηθείσες) υποσχέσεις της στον πρωθυπουργό Παπανδρέου ότι θα τον «δει σύντομα στην Ελλάδα».

    Η «Ε» έγραφε προ μηνός περίπου για την επικείμενη επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, μετά δηλαδή και τις τουρκικές εκλογές για τον «απαραίτητο συνδυασμό» των δύο χωρών, κατόπιν σχετικής συζήτησης με τον Παπανδρέου στο Παρίσι. 

    Γιατί πρόεδρε κ.Παπούλια τώρα στο Ισραήλ;

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΓΑΖΑ, ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ!

    ΠΛΗΡΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΞΟΝΑ!

    Για πρώτη φορά ο κ. Παπούλιας, ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, επέλεξε να επισκεφθεί το Ισραήλ!

    Είναι, μάλλον, προφανές γιατί ο κ. Παπούλιας, συνοδευόμενος από τρία υπουργικά στελέχη παρακαλώ, τον Στ. Λαμπρινίδη, τον Π. Γερουλάνο και τον Ι. Μανιάτη, σπεύσει να πάει Κυριακάτικα(10/7) στο Τελ Αβίβ!

    Επιδιώκει να στερεώσει την στρατηγική σχέση (πρόσδεση) της Ελλάδας με το Ισραήλ, η οποία θα προσλάβει ακόμα πιο δορυφορική για τη χώρα μας περιδίνηση γύρω από τον αμερικανοϊσραηλινό άξονα.

    Είναι μάλλον προφανές ότι το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου ωφέλιμο για τα γνήσια συμφέροντα της χώρας μας.

    Αποτελεί, όμως, τη στιγμή που γίνεται, και μια πελώρια ιταμή πρόκληση προς το διεθνές δίκαιο και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

    Γιατί η επίσκεψη του κ. Παπούλια γίνεται σε μια ώρα που η Κυβέρνηση απαγορεύει παράνομα τον απόπλου του στολίσκου της ελευθερίας προς τη ΓΑΖΑ!

    Γιατί, λοιπόν, επιβραβεύετε κ. Πρόεδρε με την επίσκεψη μια τέτοια απόφαση όνειδος για ανεξάρτητο κράτος;

    Τι δουλειά έχετε κ. Κ. Παπούλια να συμμετέχετε ουσιαστικά, με την επίσκεψή σας αυτή την ώρα, στον αποκλεισμό της Γάζας;

    ΥΓ. Τη δόξα του κ. Παπανδρέου ζήλεψε και ο Α. Σαμαράς, ο οποίος σπεύδει να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα και αυτός το Ισραήλ. Βαθύτατη και οργανική η συναίνεση του ηγετικού ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Μετά απ’ αυτά έγινε γνωστό πως 17 και 18 Ιουλίου καταφθάνει στην Αθήνα η γνωστή και μη εξαιρετέα ΥΠΕΞ των ΥΠΑ Χίλαρι Κλίντον!

    Η επιστολή που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τα στημένα...

    Αυτή είναι η επιστολή που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τα στημένα...

    Διαβάστε τι λένε για τα ματς Άρη-ΠΑΟ και Μακάμπι-Ολυμπιακός και γιατί ο διαιτητής Δαλούκας φοβόταν για τη ζωή του.

    Πριν από αυτήν την επιστολή είχε προηγηθεί άλλη η οποία έκανε την ΕΥΠ να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τον υπερκοριό με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Η δεύτερη χρονικά επιστολή αναφέρεται στα ματς Άρη-ΠΑΟ και Μακάμπι-Ολυμπιακός και την δημοσιοποίησε η εφημερίδα Εξέδρα:
    "Ο Δαλούκας φοβάται να μιλήσει γιατί απειλούνε την ζωή του.


    Ο Μπέος όμως που φημίζεται για την λογοδιάρροια του, σε συνομιλία που είχε με συνάδελφο δημοσιογράφο, τα ξερνάει όλα και για τον Ιταλό διαιτητή στο παιχνίδι του Ισραήλ και για την πίεση πού άσκησε στον Δαλούκα για το παιχνίδι Άρης – ΠΑΟ.


    Για ευνόητους λόγους η φωνή του δημοσιογράφου έχει σβηστεί. Ο Μπέος πήγε τον Ιούνιο του 2010 τον Δαλούκα στα γραφεία του Μαρινάκη στον Πειραιά, για γνωριμία.


    Οταν ο Μπέος έλειπε με την ομάδα του στην Ιταλία για προετοιμασία, ο Μαρινάκης και ο Δαλούκας συναντήθηκαν για να βρουν άκρη για τον Ιταλό διεθνή διαιτητή που θα έπαιζε τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ.


    Ο Δαλούκας παραμύθιασε τον Μαρινάκη (σαν διεθνής διαιτητής) ότι γνώριζε τον Ιταλό διαιτητή και τους επόπτες από ευρωπαϊκά παιχνίδια και ζήτησε € 200.000 για να τους πιάσει.


    Ο Μαρινάκης χρέωσε τον Μπέο για το παρολί που του πούλησε ο Δαλούκας και γίνανε κ..ος.


    Ο Δαλούκας παραδέχεται στο Μπέο ότι είχε γίνει συμφωνία αλλά δεν είχε πάρει τα χρήματα.


    Μετα από την κλήρωση του πρωταθλήματος, ο Μπέος του είπε για να καθαρίσει την παρεξήγηση με τον Μαρινάκη θα τον βάλει στο παιχνίδι Άρης – ΠΑΟ για να ευνοήσει τον Άρη.


    Ο Δαλούκας δέχτηκε όπως ακούγεται να λέει ο Μπέος αλλά μετά το πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟ, ο Μπέος τον απείλησε ότι θα τον καθαρίσει.


    Σου θυμίζω ότι ο Δαλούκας έπαιξε 50-50 το πρώτο ημίχρονο και μετά τις απειλές που δέχθηκε, έπαιξε 70-30 υπέρ του Άρη.


    Ο Δαλούκας, χε…νος από το φόβο και τις απειλές του Μπέου, πάει στον Πιλάβιο και τα ξερνάει όλα και παραιτήθηκε.


    Ο Ολυμπιακός το έπαιξε ότι έφαγε τον Δαλούκα για το Άρης-ΠΑΟ αλλά ο Δαλούκας έφυγε για να μη βγει στη φόρα η υπόθεση του Ισραήλ και γίνουμε ρεζίλι στην Ευρώπη.


    Ο Δαλούκας λέει στον Πιλάβιο ότι για το παιχνίδι του Ισραήλ ποτέ δεν συμφώνησε να βοηθήσει και ότι ο Μαρινάκης και ο Μπέος τον μπλέξανε και για το παιχνίδι με τον Άρη ότι δέχθηκε απειλές από τον Μπέο να ευνοήσει τον Άρη αλλά δεν το έκανε και γι αυτό τον φάγανε από την διαιτησία.


    Αυτή είναι η αλήθεια και έχει συνέχεια"

    Απαιτούνται δεκαετίες για να "σβήσει" η ζημιά από την Φουκουσίμα δήλωσε ο Ναότο Καν

    Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε σήμερα πως θα απαιτηθούν δεκαετίες για να καθαριστεί και να τερματιστεί η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων.

    Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες δηλώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης που σκιαγραφούν ένα χρονοδιάγραμμα για τον καθαρισμό του εργοστασίου, μετά τη λήψη των έκτακτα μέτρων.

    "Θα χρειαστούν τρεις, πέντε, δέκα ή τελικά αρκετές δεκαετίες για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές του πυρηνικού δυστυχήματος", επισήμανε ο Καν απευθυνόμενος σε στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Από την σκοπιά της, η εταιρία Tokyo Electric Power Co (Tepco) που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του εργοστασίου της Φουκουσίμα ανακοίνωσε πως πέτυχε να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού, εντός τεσσάρων μηνών από τότε που σημειώθηκε το δυστύχημα όπως το είχε απαιτήσει η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.

    Πρόκειται για το πρώτο μιας σειράς μέτρων που απαιτούνται για τη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού τον Ιανουάριο.

    Στο μεταξύ, πολύ υψηλά επίπεδα καισίου, έξι φορές μεγαλύτερα του κανονικού, ανιχνεύτηκαν σε βοδινό κρέας από την περιφέρεια της Φουκουσίμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Σε όλες τις ποσότητες κρέατος οι τιμές του καισίου 3 έως 6 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο που είναι 500 μπεκερέλ. 

    Charles Dallara: "Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι ό,τι χειρότερο"

    "Δεν νομίζω ότι μια παροδική περίοδος επιλεκτικής χρεοκοπίας όπως έχει προσδιοριστεί στο παρελθόν για τα κράτη, είναι απαραιτήτως το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί", δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου των χρηματοοικονομικών εταιρειών διεθνώς, Charles Dallara σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

    Ορσιμένοι οίκοι αξιολόγησης καταλήγουν σε συμπεράσματα που περιλαμβάνουν επιλεκτική χρεοκοπία, καθώς οι πιστωτές της Ελλάδα ίσως είναι πρόθυμοι να διακινδυνέψουν μια σχεδιασμένη και ελεγχόμενη χρεοκοπία για να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας, τόνισε ο ίδιος.

    Βρώμικο παιχνίδι και πάλι με το Κυπριακό…

    Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων έχει βρεθεί για μια ακόμη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να «κλείσει» όπως-όπως η εκκρεμότητα, ενώ το πρωτεύον κίνητρο αυτή τη φορά δεν είναι η εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Η προοπτική που έχει κάνει τους Δυτικούς διπλωματικούς κύκλους να χάσουν τον ύπνο τους είναι η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές του 2012. Αυτό που προκαλεί την μεγάλη ανησυχία είναι η πρόκληση σοβαρής εμπλοκής στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, με τη μεταφορά του Κυπριακού προβλήματος στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το πρόβλημα είναι ότι η παταγώδης αποτυχία του Σχεδίου Ανάν και η μαζική απόρριψή του από τον κυπριακό λαό δεν φαίνεται να συνέτισε τους υποστηρικτές εξωπραγματικών λύσεων που θα ακύρωναν στην πράξη της κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν, ότι η οπτική που έχει υιοθετηθεί είναι για μια ακόμα φορά πανομοιότυπη και το προσεχές διάστημα, με έναρξη από το ερχόμενο φθινόπωρο, θα ασχοληθούμε εκ νέου με κάποια παραλλαγή του Σχεδίου Ανάν με κάποια νέα ονομασία.

    Προς το παρόν στερείται νοήματος να προβούμε σε επιπλέον αναφορές, τουλάχιστον μέχρι να προκύψουν στοιχεία για τη λύση που θα κατατεθεί στο τραπέζι η οποία θα ακυρώνει την κρατική υπόσταση και τα επιτεύγματα των Κυπρίων τα τελευταία 35 χρόνια. Περιοριζόμαστε να αναφέρουμε μια αρχή στην οποία θα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει κάθε απόπειρα επίλυσης του ζητήματος: Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα πρέπει η Κύπρος να αποδεχθεί την κατάργηση της Εθνικής Φρουράς, διότι όπως έχουμε σημειώσει κατ’ επανάληψη, όλες οι λύσεις που προωθούνται αποτελούν παγκόσμιες πρωτοτυπίες, άρα δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να εφαρμόστηκε κάπου και να λειτούργησε.

    Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν αποφασιστεί για κάποιους λόγους να αναληφθεί το ρίσκο, σε περίπτωση που η λύση αποδεχθεί μη λειτουργική, πράγμα εξόχως πιθανό, να μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να διατηρήσει τουλάχιστον όσα έχει αυτή τη στιγμή. Διαφορετικά, πόσο απίθανο θεωρούμε το να επιχειρηθεί περαιτέρω εδαφική συρρίκνωση της νήσου, πέραν της οριστικοποίησης – νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής;

    Πολύ σύντομα φαίνεται ότι ο κυπριακός λαός θα κληθεί να δώσει πάλι τη λύση. Το ζητούμενο είναι η πολιτική ηγεσία να προβεί στις κατάλληλες κινήσεις οικοδόμησης συμμαχιών ώστε να μπορέσει να απεμπλακεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό όλων όσοι προωθούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα σε βάρος όμως του κυπριακού ελληνισμού…

    Με εν ισχύ το casus belli ο Π.Μπεγλίτης δέχθηκε τον Τούρκο πρεσβευτή στο υπουργείο Άμυνας!

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης δέχθηκε, σήμερα, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, τον πρεσβευτή της Τουρκίας Hasan Gögüs σε μία από τις επσικέψεις που απλά δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να γίνονται ούτε καν για τυπικούς λόγους (δεν προβλέπονται σε καμία εθυμοτυπία) δεδομένου ότι πρόκειται για μία χώρα η οποία έχει σε πλήρη ενέργεια της απόφαση περί casus belli κατά της χώρας μας και διατηρεί τις ρεβιζιονιστικές της θέσεις σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από αυτή την ακεραιότητα.

    Μόλις χθες ο Π.Μπεγλίτης, δήλωνε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, από την ημέρα έναρξης του θερινού μορατόριουμ (δηλαδή μια εβδομάδα) κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στις καθημερινές παραβιάσεις. Για ποιο πράγμα είναι ευχαριστημένος; Γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα μέσα στην εβδομάδα υπέρπτηση; Πρακτικά δείχνει ευάλωτος.

    Απαράδεκτη η επίσκεψη, εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας κυβέρνησης που έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και εθνική υπερηφάνεια. Κρίμα γιατί περιμέναμε περισσότερα από τον Πάνο Μπεγλίτη. Στην θέση που κάθεται έχουν καθίσει ένας Ευάγγελος Αφέρωφ και ένας Ανδρέας Παπανδρέου και χρήζει περισσότερο σεβασμού.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Πουλάνε ακόμα και τα κτήρια της ΓΑΔΑ και της ΕΥΠ!

    Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε εταιρείες του Δημοσίου, ξεπουλώντας παράλληλα και τα κτήρια που άνηκαν σε αυτές.

    Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από να εισπράξει έσοδα, προκειμένου να καλύψει όλες τις “μαύρες τρύπες”, προσπαθώντας να πιάσει τον ανέφικτο στόχο των 50 δις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Σε μια από αυτές, όπως δείχνει η σελίδα 7, κλείνει η ΚΕΔ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου
    Δείτε
    Εκεί ανήκουν κτήρια της ΕΛΑΣ, όπως αυτά που που στεγάζουν το αρχηγείο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Διαβατηρίων αλλά και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης και Σερρών. 

    Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αστυνομικά κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί. Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται συνολικά 39 κυβερνητικά κτίρια και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες όπως: τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι Γενικές Γραμματείες Τύπου και Πληροφοριακών Συστημάτων και οι ΔΟΥ Αθηνών, Κορίνθου, Χαλκίδας, Χανίων και πολλά άλλα…
    olympia.gr

    Νότιο Σουδάν: Κλίμα ενθουσιασμού καθώς γίνεται σήμερα το νεότερο κράτος

    Το Νότιο Σουδάν γίνεται σήμερα το νεότερο έθνος-κράτος της διεθνούς κοινότητας, καθώς από τις 00:00 αποσχίστηκε οριστικά από το Σουδάν, μετά από μια σύγκρουση που κράτησε δεκαετίες.

    Καμπάνες εκκλησιών ήχησαν τα μεσάνυχτα για την έναρξη της ιστορικής ημέρας και τύμπανα ανήγγειλαν την γέννηση της 54ης χώρας της Αφρικής.

    Η Δημοκρατία του Νότιου Σουδάν θα κηρύξει επίσημα την ανεξαρτησία της σήμερα το πρωί, στις 11:45, με επίσημες τελετές στην Τζούμπα. Ο Σάλβα Κίιρ θα ορκιστεί πρώτος πρόεδρος και αρχηγός του νέου κράτους. Στην τελετή θα γίνει η ανάγνωση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας, η υποστολή της σημαίας του Σουδάν και η έπαρση της εθνικής σημαίας του Νότιου Σουδάν.

    Την επόμενη εβδομάδα το Νότιο Σουδάν θα αναγνωριστεί ως η 193η χώρα του πλανήτη και πρόκειται να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Το Σουδάν ήδη αναγνώρισε τη χώρα, μερικές ώρες πριν την απόσχιση του Νότου. Το ίδιο έκανε και η Γερμανία, από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της.

    Πέρασαν σχεδόν εννιά χρόνια αφότου ο ΟΗΕ είχε αναγνωρίσει μια νέα χώρα για τελευταία φορά. Η προηγούμενη ήταν το Ανατολικό Τιμόρ, το 2002, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ινδονησία. Το Κόσοβο ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο το 2008, αλλά δεν έχει αναγνωρισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Κάτοικοι στην Τζούμπα, την πρωτεύουσα, γιόρταζαν από το απόγευμα χθες με δυνατή μουσική και εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Πλαστικά λουλούδια τοποθετήθηκαν από το αεροδρόμιο ως το κέντρο της πόλης στον κεντρικό δρόμο από τον οποίο πέρασαν υψηλοί προσκεκλημένοι, περιλαμβανομένων του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σούζαν Ράις κ.ά.

    Ο Μπαν δήλωσε σήμερα ότι το Νότιο Σουδάν μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας. Η στιγμή αυτή είναι «πολύ συναισθηματική και συναρπαστική» για το λαό του Νότιου Σουδάν, είπε ο Μπαν, κάνοντας λόγο για μια «νέα αρχή». Υποσχέθηκε πως θα διοργανώσει σύνοδο δωρητριών χωρών για το Νότιο Σουδάν. Προειδοποίησε παράλληλα την Τζούμπα ότι πρέπει να επιδείξει «υπευθυνότητα».

    Ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να προσφέρει βοήθεια στις υποδομές, στην οικονομία, στους θεσμούς που θα κληθούν να αποκαταστήσουν ένα κράτος δικαίου και θα προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνέχισε.

    Πρέπει ωστόσο να υπάρξει μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στην επαρχία Αμπιέι, επισήμανε ο Μπαν.

    Η ανεξαρτητοποίηση του Νότιου Σουδάν οριστικοποιήθηκε με το δημοψήφισμα του Ιανουαρίου εφέτος, η διενέργεια του οποίου προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 με την οποία τερματίστηκε ο εμφύλιος στο Σουδάν που διήρκεσε, με μια δεκαετή διακοπή, από το 1955 ως το 2005.

    Ο ΟΗΕ και οι Βρετανοί ετοιμάζουν χειρότερο σχέδιο από αυτό του Ανάν!


    Ο ΟΗΕ και οι Βρετανοί ετοιμάζουν χειρότερο σχέδιο από αυτό του Ανάν!

    Το ΔΝΤ δίνει την 5η δόση στην Ελλάδα - Λαγκάρντ: Πάρτε τη δόση, πάρτε και τα μέτρα

    Image and video hosting by TinyPic
    Να δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα η Ελλάδα αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με δηλώσεις της αμέσως μετά την έγκριση της 5ης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας.

    Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην σκληρή λιτότητα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Εξαρτά όμως τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και άρα και την 6η δόση των δανείων το Σεπτέμβριο, από τις αποφάσεις της ΕΕ και τα σχέδια διάσωσης που τώρα ετοιμάζονται.

    "Η βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην έγκαιρη και αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς κανένα περιθώριο υποχώρησης, και στη συνεχή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους και την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ.

    Η κ. Λαγκαρντ ζητάει να μπει λουκέτο στο «άχρηστο δημόσιο» και καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με όποιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση: "Το πρόγραμμα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η οικονομία σταθεροποιείται, η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται σταδιακά.

    Ωστόσο, καθώς πολλές σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές πολιτικές προκλήσεις. Μια διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή είναι απαραίτητη....
    Η στρατηγική αντιμετωπίζει δύσκολα ζητήματα, όσον αφορά την απασχόληση στον δημόσιο τομέα, τη δυνατότητα να κλείσει αναποτελεσματικούς δημόσιους φορείς, και της φοροδιαφυγής".

    Oι απόκρυφες γνώσεις του Ορφέα (Βίντεο)

    Ας διαβάσουμε μαζί στον ύμνο του Πρωτόγονου του Ορφέα, τον τρόπο δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος!!!

    Μ. Θεοδωράκης προς Πεταλωτή: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Μίκης Θεοδωράκης προς υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή με αφορμή δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:


    «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π».
     
     

    ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

    Επιφανους 1, 117 42 Αθήνα
    τηλ. 210-9214863
    fax 210-9236325
    e-mail: mikisthe@otenet.gr


    Κύριε Πεταλωτή,


    Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

    Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος. Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.

    Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι’ αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

    Όπως θεωρώ όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

    Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα ενικά αγαθά απ’ αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

    Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ’ αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

    Γι’ αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

    Μίκης Θεοδωράκης

    Βραχάτι, 8.7.2011

    Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι τέτοιο τρελοκομείο;

    «Δεδομένης της πλούσιας εμπορικής κληρονομιάς της στη Μεσόγειο, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων. Οι έλληνες μετανάστες και οι απόγονοί τους έχουν καταγράψει μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και αλλού. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά».

    Με αυτήν την εισαγωγή ξεκινά το σχόλιό του στο Forbes.com ο αρχισυντάκτης του, γνωστός επιχειρηματίας Steve Forbes.

    «Γιατί η Ελλάδα είναι τέτοιο τρελοκομείο; Και ποιες είναι οι επιπτώσεις για την Ευρώπη και της ΗΠΑ;», διερωτάται.

    Όπως αναφέρει ο κ. Forbes, «πρόσφατα συμμετείχα στο συνέδριο Greek Power Summit 2011 – Helping Greece Rebuild, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Σας παραθέτω ένα μικρό περιστατικό που τονίζει το πόσο ανίδεη και ανεύθυνη έχει γίνει η ελληνική κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων στο συνέδριο ήταν επιχειρήσεις και στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου που είτε ήταν έλληνες μετανάστες, ή ελληνικής καταγωγής. Πήγαν στην Αθήνα για να μελετήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και να προσφέρουν προτάσεις για το πώς να αναβιώσει η ελληνική οικονομία.
    Αυτά τα στελέχη διαχειρίζονται επιχειρηματικά και οικονομικά assets ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση συμπεριφέρονταν σαν να μην ήταν κάτι τέτοιο. Σίγουρα, η κατάσταση ήταν αμφιταλαντευόμενη, ωστόσο θα πίστευε κανείς ότι κάποιοι από τους κορυφαίους υπουργούς –ή τουλάχιστον υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων- θα έβρισκαν λίγα λεπτά για να έρθουν σε επαφή με αυτά τα σημαντικά στελέχη και επιχειρηματίες. Ούτε κατά διάνοια. Κανένας από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού δεν πέρασε ούτε για να μας πει ένα «γεια». Το ίδιο και από το υπουργείο Οικονομικών. Και οι ηγέτες της υποτιθέμενης συντηρητικής αντιπολίτευσης; Εξαφανισμένοι.

    Η Αθήνα λέει στους πιστωτές της ότι θα μπορούσε να αντλήσει 50 δισ. ευρώ ή και περισσότερα μέσα σε λίγα χρόνια. Στο συνέδριο παρεβρέθηκε ο Krzysztof “Chris” Walenczak, πολωνός υφυπουργός Οικονομικών και ο άνθρωπος που υπήρξε επικεφαλής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της χώρας για τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτός και η ομάδα του έχουν εντυπωσιάσει παρατηρητές από όλον τον κόσμο. Ο Chris μοιράστηκε μαζί μας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές για το πώς η Πολωνία κατάφερε να πουλήσει επιτυχώς 500 επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν σχέδια για πώληση άλλων 300 σχετικά σύντομα. Όμως, ούτε ένας άνθρωπος από την ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εκεί για να μάθει κάτι από τις εμπειρίες των Πολωνών σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ενός τέτοιου μεγέθους. Μετά από την παρουσίασή του ο Walenczak ρώτησε θυμωμένος «γιατί δεν υπάρχει κανείς εδώ από την κυβέρνηση;».

    Και αυτό, εν ολίγοις, είναι γιατί η Ελλάδα διαλύεται.

    Όμως, αυτή η «τι-πρόβλημα-έχετε-μαζί-μας» στάση της κυβέρνησης αντανακλά τον τρόπο σκέψης μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Κάθε βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου βρίσκεται η Βουλή και το ξενοδοχείο που μείναμε, είναι γεμάτο από διαδηλωτές. «Κλέφτες! Κλέφτες!», είναι το ηπιότερο επίθετο το οποίο φωνάζουν στους κυβερνήτες τους. Όμως, δεν είναι η εγκληματικά επικίνδυνη οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι έλληνες πολιτικοί που εξοργίζει τους διαδηλωτές, αλλά το ότι οι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν να «σφίξει κι άλλο το ζωνάρι».

    Πέρυσι, η κυβέρνηση πράγματι ξεκίνησε να κάνει κάποιες περικοπές. Για παράδειγμα, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας σε όλους τους γραφειοκράτες εξαλείφθηκαν. Όμως, ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος δεν απολύθηκε. Χάρη στην άγρια αντίσταση των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει. Και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία θεμελιώδη δομική αλλαγή για να δημιουργήσει μια φιλική προς τις επιχειρήσεις οικονομία. Έτσι, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραπαίει και ότι τα ελλείμματα παραμένουν γιγάντια», σχολιάζει ο κ. Forbes.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Forbes κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις και τα εκτεταμένα επεισόδια –τα οποία έγιναν την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου- λέγοντας πως «η πολιτική ατμόσφαιρα είναι πλέον τόσο δηλητηριώδης, που σχεδόν όλοι οι επιφανείς πολιτικοί –εντός και εκτός κυβέρνησης- σπανίως κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, για να αποφύγουν τη σωματική επίθεση από τους εξαγριωμένους πολίτες».

    Συνεχίζοντας την άποψή του για την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι «πλέον γνωρίζουμε όλοι τις καταστροφές της Ελληνικής οικονομίας. Μέχρι το 2009, όταν η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και συνειδητοποίησε ότι «την έχουν πλέον καταλάβει», η Ελλάδα για χρόνια «μαγείρευε» τα βιβλία της –και μάλιστα με τρόπο που θα εξέπληττε ακόμα και τον Bernie Madoff. Επιπλέον, η Ελληνική οικονομία κατακλύζεται από καρτέλ και σωματεία που έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τον ανταγωνισμό. Η Ελλάδα πέρασε έναν φοβερό εμφύλιο πόλεμο από το 1944 μέχρι το 1949. Οι κομμουνιστές μπορεί να έχασαν, όμως οι Έλληνες πολύ κυνικά λένε ότι τα οικονομικά τους δόγματα κέρδισαν. Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο δογματικές, κρατικοδίκαιες οικονομίες του κόσμου.

    Έτσι, πως είναι δυνατόν μια οικονομία που αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της ΕΕ να είναι σε θέση να ανατρέψει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, ή τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα; Διότι πολλές τράπεζες κατέχουν πολλά ελληνικά κρατικά ομόλογα. Η ΕΚΤ έχει αγοράσει 70 δισ. ευρώ από αυτά τα «σκουπιδόχαρτα». Οι διαγραφές στην αξία τους θα επέφεραν σημαντικό πλήγμα στα όχι και τόσο ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών. Γνωρίζουμε πως και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Ο φόβος είναι ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει, ένα ντόμινο α λα Lehman Brothers θα μπορούσε να επιστρέψει την παγκόσμια οικονομία εκεί που ήταν το φθινόπωρο του 2008.

    Όμως ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ αξίζουν επίσης… χειροκροτήματος. Χορήγησαν δάνεια διάσωσης χωρίς να τα συνδέουν με αλλαγές που θα αντέστρεφαν το κλίμα της ελληνικής οικονομίας, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θετικό μοντέλο για την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Τα μέτρα λιτότητας και ειδικότερα οι υψηλότεροι φόροι, δεν θα κάνουν την Ελλάδα έναν άξιο δανειολήπτη. Οι φορολογικές και δομικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι στον κατάλογο των απαιτήσεων πριν τη χορήγηση επιπλέον δανείων.

    Οι Έλληνες κατηγορούνται –και δικαίως- ότι δεν πληρώνουν φόρους. Άλλες χώρες της περιοχής πλήττονται από το ίδιο πρόβλημα. Η λύση τους; Αχρήστευσαν τους παλιούς φορολογικούς κώδικες και τους αντικατέστησαν με έναν απλό και εύκολο να επιβληθεί ενιαίο φορολογικό συντελεστή. Όμως, ενώ στην Ελλάδα ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής πλησιάζει το 50%, στην γειτονική Βουλγαρία είναι 10%, στην Αλβανία 10% και στη Ρουμανία 16%. Έτσι, αυτές οι χώρες αναπτύσσονται, ενώ η Ελλάδα συρρικώνεται.

    Επίσης, θα πρέπει όλοι να πάψουν να υποκρίνονται ότι το χρέος της Ελλάδας δεν χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί. Υπάρχει προηγούμενο, ιδιαίτερα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αν γίνει σωστά, δεν θα οδηγήσει σε κατάρρευση του εμπορικού τραπεζικού συστήματος.

    Η Ελλάδα χρειάζεται εσωτερικές αλλαγές. Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, για παράδειγμα, είναι πρωτόγονα. Οι ειδικοί εκτιμούν πω η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της ακίνητα αξίας περίπου 500 δισ. δολαρίων, ωστόσο δεν υπάρχουν αποτελεσματικές διαδικασίες για την καταγραφή αυτής της περιουσίας. Και το να βρει κανείς τι ανήκει σε ποιόν μπορεί να αποδειχθεί μια δύσκολη διαδικασία. Δεν χρειάζεται όμως πολύ μυαλό: Λύστε το θέμα με την ιδιοκτησία και η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει αμέτρητα δισεκατομμύρια από ενοικιάσεις ή πωλήσεις σε developers.

    Συμπέρασμα: Η λιτότητα από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά. Οι περικοπές πρέπει να συνοδεύονται από φορολογική μεταρρύθμιση, θετικές δομικές αλλαγές που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και από αναδιάρθρωση των χρεών. Η ανεπαρκής ηγεσία της Ελλάδας μπορεί να αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, όμως η Ελληνική ασθένεια επηρεάζει ξεκάθαρα όλους τους ηγέτες των αναπτυγμένων χωρών σήμερα».

    Αγανακτισμένοι: Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν

    Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι Αγανακτισμένοι, συνεχίζοντας τις συγκεντρώσεις, που άρχισαν περίπου πριν από ενάμιση μήνα.

    Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση τα υπηρετεί αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε πρόσφατο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος και συμπληρώνουν: Δε θα φύγουμε αν δε φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται. 
    Πηγή

    Επίθεση με μολότοφ σε ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Νεαροί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας που βρίκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

    Αποτιμήθηκε το 10% του ΟΤΕ που αγοράζει η DT

    Στα 391.630.153,62 ευρώ, θα ανέλθει το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για να αποκτήσει από το Δημόσιο το "πακέτο" του 10% του ΟΤΕ (αφορά 49.015.038 μετοχές, προς 7,99 ευρώ ανά μετοχή), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

    Με βάση την ίδια απόφαση, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της "Εθνικής Χρηματιστηριακής".

    Επίσης, αποφασίστηκε να ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία "Κυριακίδης Γεωργόπουλος & Δανιόλος Ησαΐας" το έργο της παροχής υπηρεσιών νομικού συμβούλου σχετικά με τη συναλλαγή, ενώ στη UBS Limited θα ανατεθεί το έργο της παροχής γνωμάτευσης περί του ευλόγου και δικαίου της τιμής πώλησης των μετοχών.

    Σχέδιο για απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα

    Την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, οι οποίοι θα συναντηθούν με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων, του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας και των «Αγανακτισμένων».

    Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι κ. Καμίνης και Σγουρός επισκέφθηκαν την πλατεία Θεάτρου και συμφώνησαν στην ανάγκη αποκατάστασης της καλής εικόνας του κέντρου της Αθήνας.

    Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «πρέπει να διακρίνουμε την εικόνα που παρουσιάζει το Σύνταγμα, που δεν τιμά κανέναν, από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

    Ο κ. Καμίνης είπε, επίσης, ότι θα γίνει συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους ώστε να σταματήσει η κατάληψη, «πριν πάμε σε αστυνομικά μέτρα».

    «Είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε το θέμα ειρηνικά» δήλωσε.

    Από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός είπε ότι «δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε εντάσεις στο Σύνταγμα, πιστεύω ότι με το διάλογο θα καταλάβουν. Και τα παιδιά εκεί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να στήσουμε τσαντίρια στο Σύνταγμα», σημειώνοντας ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει βασικές λειτουργίες του κέντρου, «για να κερδίσουμε τη μάχη του κέντρου της Αθήνας».

    Οι Κινέζοι προειδοποιούν τις Η.Π.Α. για τον Δαλάι Λάμα

    Προειδοποίηση για πιθανή ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Κίνας – Ηνωμένων Πολιτειών, στην περίπτωση που αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντηθούν με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, απηύθυνε το Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Δαλάι Λάμα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πέμπτη συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στην Ουάσιγκτον.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Hong Lei δήλωσε σχετικά: "Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με τους ΄΄σκοτεινούς΄΄ σκοπούς της επίσκεψης του Dalai Lama, ο οποίος επιδιώκει να δημιουργήσει εσωτερική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Παράλληλα, εναντιωνόμαστε σε κάθε ξένη κυβέρνηση ή μεμονωμένο πολιτικό ο οποίος υποστηρίζει ή υποκινεί τέτοιες ενέργειες".

    Ιαπωνία: Αναβολή λειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα της Ικάτα

    Στην ανακοίνωση αναβολής της λειτουργίας, που είχε προγραματιστεί για τις 10 Ιουλίου, του αντιδραστήρα 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ικάτα, ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για να υποβληθεί σε συντήρηση, προέβη η εταιρία ηλεκτροδότησης Shikoku Electric Power.

    Προ ημερών η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθούν τέστ αντοχής των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας.

    Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε θα επαναλειτουργήσει η μονάδα.

    Σημειώνεται ότι πολλά εργοστάσια στην Ιαπωνία καθυστέρησαν την επαναλειτουργία των αντιδραστήρων τους που βρίσκονταν υπό συντήρηση μετά τις ανησυχίες που προέκυψαν για το θέμα της πυρηνικής ασφάλειας στον απόηχο του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν την πυρηνική κρίση στην βορειοανατολική Ιαπωνία. 

    Σήμερα η απόφαση του ΔΝΤ για την 5η δόση προς την Ελλάδα ύψους 12 δισ. ευρώ

    Σήμερα αποφασίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε η νέα γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στην έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα στο Ταμείο υπογραμμίζεται η ανάγκη αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και της ταχείας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, ενώ το ΔΝΤ εκτιμά πως το πρόγραμμα έχει αποτελέσματα και τονίζει πως θα πρέπει να βελτιωθεί η φορολογική διαχείριση και να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

    Αναφορά γίνεται επίσης, στην έκθεση, για την ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και υποστηρίζεται πως θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι μόνο με την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να μειωθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020.

    Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, το ΔΝΤ καλύπτεται με τη δήλωση αυτή και η εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση πρέπει να θεωρείται γεγονός.

    Ευρωπαϊκό έγγραφο αποκαλύπτει σχέδιο διάσωσης προβληματικών τραπεζών

    Οι ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν να υποστηρίξουν τις τράπεζες εκείνες που θα αποτύχουν στα στρες τεστ, εφόσον δεν θα καταφέρουν αυτές να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαιά τους από ιδιώτες μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο που προετοιμάσθηκε για τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ που αναφέρει το Ρόιτερς.

    Το εσωτερικό έγγραφο, το οποίο υπογραμμίζει πως πρέπει να αντιμετωπίσουν οι χώρες τα αποτελέσματα των στρες τεστ τις προσεχείς ημέρες, περιγράφει ακόμη πως η ΕΕ θα θέσει τις τράπεζες που σχεδόν αποτύχουν στα στρες τεστ σε μία λίστα καθεστώτος εποπτείας για τη περίπτωση που θα επιδεινωθούν περαιτέρω.

    Το έγγραφο, το οποίο θα παρουσιαστεί στους υπουργούς της ΕΕ στη συνάντηση της Δευτέρας, περιγράφει πως οι τράπεζες θα έχουν περιθώριο ως τον Οκτώβριο να σχεδιάσουν ένα πλάνο αποκατάστασης των οικονομικών τους. Στη συνέχεια, δε, θα έχουν άλλους τρεις μήνες για να το εφαρμόσουν.

    Την προσεχή εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΤΑ) αναμένεται να ονοματίσει τις ασθενικές τράπεζες όταν αναγγείλει τα αποτελέσματα των στρες τεστ. Ο αριθμός των τραπεζών που η ΕΤΑ θα αναγγείλει πως απέτυχαν, είτε θα ενθαρρύνει τους επενδυτές πως η Ευρώπη ξεκαθαρίζει τα τραπεζικά της προβλήματα, είτε θα πλήξουν την αξιοπιστία της ΕΕ αν τα τεστ θεωρηθούν πάλι ως ιδιαίτερα χαλαρά.

    Οι νέοι έλεγχοι θα μετρήσουν πόσο καλά αντέχει ο πυρήνας κεφαλαίων που οι τράπεζες διακρατούν για την περίπτωση κάλυψης ζημιών από επισφαλή δάνεια σε περίπτωση πτώσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων κλπ) ή υποτίμησης της αξίας κρατικών ομολόγων χωρών όπως η Ελλάδα που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το κρίσιμο ελάχιστο όριο των αναγκαίων κεφαλαίων που πρέπει να διαθέτουν για το σκοπό αυτό οι τράπεζες είναι το 5%. 

    Έκρυψαν στη... μετάφραση του Μεσοπρόθεσμου τις απολύσεις στο Δημόσιο

    Δεν είναι μόνο οι βουλευτές που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν (ή έτσι είπαν) στο Μνημόνιο νούμερο ένα, όπως φαίνεται υπάρχει σχέδιο εξαπάτησης.

    Τόσο τραγικό λάθος δεν δικαιολογείται.

    Πως αλλιώς μπορεί να “μεταφραστεί” αν όχι κοροϊδία ή εξαπάτηση το γεγονός ότι ακόμη μιλάμε για ανεπίσημη μετάφραση ενός μεσοπρόθεσμου που λίγο έλειψε να ρίξει την Κυβέρνηση και αυτή έχει και... περίεργα λάθη όπως τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα που τις βαφτίζει μη οικειοθελείς αποχωρήσεις.

    Προσέξτε. Η κανονική μετάφραση του Μεσοπρόθεσμου λέει ότι πρώτα θα μπουν λουκέτα σε οργανισμούς και υπηρεσίες. Μετά το προσωπικό θα μεταταχθεί και όσοι περισσέψουν θα απολυθούν.

    Επισήμως τι μάθαμε; Ότι απλά όσοι περισσεύουν θα μπουν σε εφεδρεία και μέσω ΑΣΕΠ θα βρουν θέση εργασίας σε άλλο οργανισμό. Τι ξέχασαν να πουν; Ότι μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν προσλήψεις με το πλαφόν 1 ανά 5 αποχωρήσεις. Δηλαδή μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν όσοι περισσέψουν από τις πάγιες προσλήψεις στρατιωτικών, αστυνομικών εκπαιδευτικών ιατρών κλπ που γίνονται (ήδη με το ζόρι) κάθε χρόνο.

    Έτσι σε εφεδρεία (μόνο για ένα χρόνο λένε τώρα ενώ ως τώρα διέρρεαν ότι θα είναι για μια πενταετία) θα μπουν όσοι βρεθούν να περισσεύουν.

    Με βάση το γεγονός ότι θα περισσέψουν πολλοί, αφού 1.500 οργανισμοί και υπηρεσίες μπαίνουν το μικροσκόπιο για λουκέτο, οι περισσότεροι θα βρεθούν εκτός δημοσίου αφού στο μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι ελάχιστες.

    Θα έχει προηγηθεί φόρμουλα οικειοθελούς αποχώρησης, όσοι δεν την δεχθούν θα βρεθούν πολύ απλά απολυμένοι. Αλλιώς, σύμφωνα με τη μη επίσημη μετάφραση, μη οικειοθελώς αποχωρήσαντες!

    Μειώσεις μισθών σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ

    Ο κύβος ερρίφθη. Το ενιαίο που κοσκινίζεται απ' την κυβέρνηση επί μήνες μπαίνει στο αυλάκι μέσα στο καλοκαίρι. Το πρώτο που θα κοπεί είναι τα επιδόματα και ενώ οι πλέον χαμηλόμισθοι θα δουν μια ελάχιστη αύξηση καθώς τα τρία εναπομείναντα θα ενταχθούν στον βασικό, όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα δουν μείωση 10% κατά μέσο όρο. Οι υψηλόμισθοι θα χάσουν μόνο από τα επιδόματα ως και 30%.

    Παράλληλα, αποφασίζεται η εξίσωση των μισθών του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, «επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό κόστος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό το σχέδιο βασίζεται στα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και «θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια». Το μέτρο που θα ακολουθήσει είναι η θέσπιση ενιαίου μισθολογίου για όλο το Δημόσιο, μειώνοντας περαιτέρω τις απολαβές των εργαζομένων.

    Όσον αφορά στις συντάξεις και παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια, θα σημειωθούν μειώσεις στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και στα κατώτερα όρια συντάξεων και των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.

    Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών

    Έως το τέλος του χρόνου έχουν περιθώριο οι ήδη υφιστάμενες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), να αποφασίσουν την μετατροπή τους είτε σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ) είτε σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), σύμφωνα με όσα προβλέπει μεταβατική διάταξη του σχεδίου νόμου "για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου". 
     
    Νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην τελική του μορφή, μετά την επεξεργασία και έγκριση από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

    Επιδίωξη του νέου αυτού θεσμικού πλαισίου είναι αφενός να απελευθερώσει δυνάμεις, που συνεπείς στη συνεταιριστική ιδέα, έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους προς όφελος της ελληνικής γεωργίας και αφετέρου να ανατρέψει θετικά και δημιουργικά μια απαξιωμένη κατάσταση. Ταυτόχρονα, επιχειρείται παρέμβαση ώστε να κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και στις τιμές που αγοράζει ο καταναλωτής, μέσα από θεσμούς όπως τα Δημοπρατήρια και η Συμβολαιακή Γεωργία. Παράλληλα, η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση για την εξυγίανση και ισχυροποίηση του συνεταιριστικού κινήματος- που σήμερα είναι κατακερματισμένο με 7.500 συνεταιρισμούς εκ των οποίων αρκετοί είναι "σφραγίδες"- αποσκοπεί και στο άνοιγμα των συνεταιρισμών στις αγορές του εξωτερικού.

    Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχέδιου, η μετατροπή των ΕΑΣ και οι αντίστοιχες καταστατικές αλλαγές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου του 2012, οπότε και θα προχωρήσει η αξιολόγηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων που θα προκύψουν. Όσες ΕΑΣ δεν λάβουν απόφαση για μετατροπή θα διαγραφούν από το μητρώο. Επιπλέον, οι Κοινοπραξίες Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (Κ.Α.Σ.Ο.) και οι Κεντρικές Συνεταιριστικές Ενώσεις (ΚΕ.Σ.Ε.), μπορούν να μετατραπούν σε ΑΕΣ εφόσον στη μετοχική τους σύνθεση μετέχουν κατά πλειοψηφία ΑΣ του παρόντος σχεδίου νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αναγνωρίζονται και δεν καταχωρούνται στο Μητρώο.

    Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το "Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων", μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται οι συνεταιρισμοί μετά την αξιολόγησή τους. Η αξιολόγηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών θα διενεργείται ετησίως με βάση τις τακτικές Ετήσιες Δηλώσεις που οι ίδιοι θα υποβάλλουν. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών να συγκροτούν Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), οι οποίες είναι ανώνυμες εταιρίες, που αναγνωρίζονται και καταχωρούνται στο Μητρώο.

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έρχεται να αλλάξει τον τρόπο εκλογής της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ. Έτσι θεσμοθετείται η εκλογή της διοίκησης της από πανελλήνιο συνέδριο αντιπροσώπων που θα συνέρχεται για το σκοπό αυτό κάθε τέσσερα χρόνια. Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με καθολική ψηφοφορία των μελών τους. Επιπλέον, θεσπίζεται η άμεση χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ καθώς και των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, προκειμένου αυτές να αντιμετωπίσουν το κόστος ίδρυσης και ανάπτυξης τους. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να εγγράφεται κάθε χρόνο πίστωση για την οικονομική ενίσχυση της ΠΑΣΕΓΕΣ, που διατίθεται από αυτήν αποκλειστικά για δαπάνες συνεταιριστικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης ή επιμόρφωσης αιρετών στελεχών ή υπαλλήλων των ΑΣ, με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Επίσης, προβλέπεται ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ ενισχύεται οικονομικά από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.)

    Σε ότι αφορά τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, μόνον μια μπορεί να αναγνωρισθεί σε εθνικό επίπεδο ανά ομάδα ομοειδών προϊόντων ή ανά προϊόν. Επίσης προβλέπεται ότι με πρωτοβουλία των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας μπορούν να συστήνονται Αγροδιατροφικές Συμπράξεις, οι οποίες αποτελούν αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες και οι οποίες έχουν κυρίως ως σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων "καλάθια της Περιφέρειας" που παράγονται στα διοικητικά όρια της κάθε Περιφέρειας.

    Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζεται και η μελλοντική πώληση αγροτικών προϊόντων (Συμβολαιακή Γεωργία) μέσω γραπτών συμβάσεων και παρέχεται στις Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις η δυνατότητα να συνάπτουν τις συμβάσεις για λογαριασμό των μελών τους. Κατ' αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η βελτίωση της διαπραγματευτικής ισχύος των αγροτών, με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Προβλέπεται γενικά τι πρέπει να περιλαμβάνεται στις συμβάσεις αυτές και δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καθορίζει τον τύπο και το ελάχιστο νόμιμο περιεχόμενο των συμβάσεων αυτών, ανά γεωργικό προϊόν. Οι συμβάσεις μελλοντικής πώλησης αγροτικών προϊόντων που δεν πληρούν το ελάχιστο νόμιμο περιεχόμενο επιφέρουν την επιβολή σε βάρος των αγοραστών αγροτικών προϊόντων διοικητικού προστίμου. Πρόστιμα που ανάλογα την περίπτωση κυμαίνονται από 10.000 έως 80.000 ευρώ.

    Το νέο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπει και την ίδρυση Δημοπρατηρίων, τα οποία οργανώνονται και διοικούνται ως ανώνυμες εταιρείες, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις, οι κατά τόπο αρμόδιες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, ενδιαφερόμενοι ιδιώτες καθώς και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Στα Δημοπρατήρια προσέρχονται πωλητές αγροτικών προϊόντων που κατέχουν την προβλεπόμενη κάθε φορά άδεια πώλησης καθώς και έμποροι οι οποίοι έχουν προηγουμένως εγγραφεί στο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων και εφοδίων. Σε κάθε περιφέρεια, με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να αποφασίζεται η ίδρυση, όχι περισσότερων από δύο Δημοπρατηρίων. 

    Tα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - 8 Ιουλίου 2011

    Tα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων