12 εκατ. ευρώ χρέος στο Δήμο Έδεσσας

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας έγινε την Παρασκευή  28 Ιανουαρίου. Προ ημερήσιας προτάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Φουνταλή ένα ψήφισμα για το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεια. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
 

Το πρώτο θέμα ήταν η ενημέρωση του Δ.Σ. για τα οικονομικά του Δήμου ενώ τα υπόλοιπα θέματα ήταν ο ορισμός μελών του δημοτικού συμβουλίου σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου ενημέρωσε για την υπάρχουσα κατάσταση του Δήμου. Η αδυναμία παραλαβής ταμείου ήταν το κύριο θέμα καθώς και το ύψος των οφειλών προς τρίτους. Ο Δήμος Έδεσσας σύμφωνα με την εκτίμηση του Αντιδημάρχου ανέρχεται στα 9 με 10.000.000 ευρώ ενώ της Βεγορίτιδος σε 1.600.000 ευρώ με 2.000.000 ευρώ, το σύνολο σχεδόν φτάνει τα 12εκ. ευρώ. Περικοπή δαπανών και αύξηση των εσόδων... Με απλά λόγια για έναν χρόνο δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλα έργα στον Δήμο για να "στρωθεί το μαγαζί"...
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης - απερχόμενος Δήμαρχος Γ.Σόντρας είπε ότι το μήνα Δεκέμβριο έπρεπε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς σύμφωνα με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς. Συνέχισε λέγοντας ότι κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί την εποχή του μνημονίου. Όλα αυτά στέρησαν στα ταμεία του Δήμου περίπου 2.500.000 ευρώ.
Ο κ. Φουνταλής είπε ότι θα είναι σύμφωνος με τη νέα Δημοτική Αρχή σε οποιοδήποτε εγχείρημα όχι όμως στην αύξηση δημοτικών τελών για ανεύρεση εσόδων κάτι για το οποίο τον καθησύχασε ο Αντιδήμαρχος κ. Μουράτογλου ότι δηλαδή δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :