ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG (Μπίλντερμπεργκ) ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2010

Η λέσχη ή ομάδα Bilderberkg, είναι ένα ανεπίσημο γκρουπ ανθρώπων που πραγματοποιούν μια ετήσια διάσκεψη περίπου 130 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής σε τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών...

Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο-κυρίως στη Ευρώπη-και κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στον Καναδά. Τελευταία φορά που έλαβε χώρα στην Αθήνα ήταν στις 14-16 Μαΐου 2009.
 
Η αρχική διάσκεψη έγινε στο ξενοδοχείο "Hotel de bildeberg", κοντά στο Arnhem της Ολλανδίας από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίον και του Joseph Retinger, από την ανησυχία για την ανάπτυξη του αντιαμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη. Ο Retinger πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν με στόχο την προώθηση της κατανόησης των πολιτισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.


Λόγω της άκρας μυστικότητας των συνεδριάσεων, η λέσχη κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί από ακραίες και λαϊκίστικες πολιτικές οργανώσεις.


Κριτική στην λέσχη έχουν ασκήσει κατά καιρούς πολλοί, μεταξύ άλλων και η οργάνωση "John Birch Society" καθώς και συγγραφείς όπως ο Καναδός Daniel Estulin, o Βρετανός David Icke, ο Αμερικανός Jim Tucker και η αναρχική ακτιβίστρια Starhawk (Miriam Simos).


Ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Alex Jones ισχυρίζεται ότι η λέσχη Bilderberg σκοπεύει να υπονομεύσει την ακεραιότητα των Η.Π.Α. καθώς και άλλων χωρών, με τη συνένωσή τους σε μια υπερεθνική δομή με το όνομα Βορειοαμερικανική Ένωση, αντίστοιχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Janathan Daffy γράφοντας για το BBC, αναφέρει: "Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά, δεν σημειώνονται ποτέ ονόματα...


Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από τη λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου προαποφασίζεται κατά κύριο λόγο από τα μέλη της λέσχης Bilderberg.


Άτομα που έχουν λάβει μέρος σε συνεδριάσεις της λέσχης, δηλώσαν σε έρευνα του BBC πως πρόκειται για συναντήσεις ατόμων που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτικούς, άτομα δηλαδή που έχουν την άμεση ή έμμεση δυνατότητα να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με βάση την απλή "κοινή λογική". Στην ίδια έρευνα διατυπώνεται η άποψη πως, αυτή η "κοινή λογική" δεν μπορεί παρά να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των κύριων συμμετεχόντων, δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και προφανώς θα ενθαρρύνονται πολιτικοί που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα.
 
Στο παρακάτω βίντεο ο δημοσιογράφος Alex Jones αναλύει (κατά την άποψή του) το σχέδιο της λέσχης Bilderberg:



Η λίστα των ονομάτων που προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν στη συνεδρία στις 3-6 Μαΐου 2010 στην Ισπανία:

Δεν υπάρχουν σχόλια :