3D βίντεο από το YouTube


To YouTube ανακοίνωσε συνεργασία με την LG Electronics, ώστε να διευκολύνει τους χρήστες να καταγράφουν ηλεκτρονικά 3D εικόνες και βίντεο και να τις ανεβάζουν απευθείας στο Internet με το LG νέο Optimus 3D smartphone.
Το Optimus 3D, το οποίο χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, διαθέτει κάμερα με δύο φακούς για να τραβά 3D εικόνες και να καταγράφει στερεοσκοπικό βίντεο. Το γεγονός ότι το βίντεο μπορεί να γίνεται uplοaded άμεσα στο YouTube μέσω της ειδικής εφαρμογής YouTube 3D video, δήλωσε ο Nanako Kato, ένας εκπρόσωπος της LG.
To Optimus 3D είναι το πλέον πρωτοποριακό κινητό της LG, το οποίο διαθέτει ειδική οθόνη 4,3 ιντσών στην οποία μπορείτε να προβάλλετε ψευδοτρισδιάστατες εικόνες και να τις δείτε χωρίς να χρειάζεται να φοράτε ειδικά γυαλιά.
Μάλιστα διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή της Texas Instruments, από τη σειρά OMAP, ο οποίος ενσωματώνει δύο πυρήνες χρονισμένους στο 1GHz, έτσι ώστε να επιτρέπει στον κάτοχο του κινητού τη στοιχειώδη επεξεργασία του 3D video, απώτερο σκοπό την αποστολή του στο YouTube.
Το επερχόμενο tablet της LG, το LG Optimus Tab, μπορεί και αυτό να τραβά στερεοσκοπικές εικόνες, αλλά η οθόνη του, διαγωνίου 8,9 ιντσών, δε διαθέτει ανάλογη τεχνολογία προβολής 3D.
Να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία προβολής 3D σε μικρές οθόνες κινητών, όπως και του Nintendo 3DS, βασίζεται στην αρχή της φραγής παράλλαξης, η οποία τοποθετεί πολωτικές λωρίδες κάθετα με την επιφάνεια της οθόνης, έτσι ώστε να αποτρέπουν το δεξί και αριστερό μάτι να βλέπουν την ίδια εικόνα, αλλά ελαφρά διαφορετική, κάτι που χρειάζεται ώστε να προβληθεί σωστό το εφέ 3D

Δεν υπάρχουν σχόλια :