Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα από το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Αυστηροποίηση των ποινών για επεισόδια σε γήπεδα, αλλά και των ρητρών βίας, στις προσεχείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με αθλητικές εταιρείες και διοργανώτριες αρχές, καθώς και ρύθμιση της σύστασης και λειτουργίας των Συνδέσμων Φιλάθλων, δρομολογεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στην προσπάθειά της για τη δραστική αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, μέσα στον Μάρτιο βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, σε συνεργασία του ΥΠΠΟΤ με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

 Αυτά τονίζονται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με αφορμή τα επεισόδια που στιγμάτισαν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΠΟΤ ενημερώθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ ότι διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση για τη μετάδοση του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, με σημερινή δήλωσή του παραδέχεται ότι προέβη σε ατυχείς δηλώσεις μετά τη λήξη του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και καλεί τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα, σε συνάντηση.

Επιθετική ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" θεωρούν προσχηματική τη "συγνώμη" του προέδρου του Ολυμπιακού, απορρίπτουν την πρότασή του για συνάντηση και κοινή ανακοίνωση και ζητούν την επιβολή κυρώσεων για όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο ντέρμπι.Πηγή:ana-mpa.gr
Δημοσίευση σχολίου