Ο Πατριάρχης Μόσχας θα συναντηθεί με τον Πάπα όταν έρθει η ώρα

Image and video hosting by TinyPic

Η συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, απασχόλησε για ακόμη μια φορά τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας η συνάντηση του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας με τον Πάπα θα πραγματοποιηθεί, όταν θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
«…Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε συνεχή διάλογο και διαβουλεύσεις με την Ρ/Καθολική Εκκλησία, και όταν θα έρθει εκείνη η ώρα για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση θα ενημερώσουμε την διεθνή κοινότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.
Ωστόσο, ο π. Νικόλαος σημείωσε ότι δεν πρέπει να συνδέουν το πλαίσιο των σχέσεων των δύο Εκκλησιών, με το γεγονός της συνάντησης του Προέδρου Μεντεβέντεφ με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό.
Επίσης πρόσθεσε, ότι «η συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας με τον Πάπα, είναι μια συνάντηση μεταξύ δύο αρχηγών κρατών, η οποία είναι αφιερωμένη στην διεθνή συνεργασία.»
«Πάντως είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί η συνάντηση αυτή έγινε και στα πλαίσια των θετικών σχέσεων μεταξύ Ρωσικής και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας», πρόσθεσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Οι δύο Εκκλησίες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές με επιτυχία, ειδικά στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Χριστιανών και των ηθικών αξιών της Χριστιανικής παράδοσης».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :