Η Πολεμική Αεοροπορία ετοιμάζεται για "ανορθόδοξη" επιχείρηση στη Λιβύη

Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αρχίσει από χθες να σχεδιάζουν εναλλακτικά σχέδια για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Λιβύης. Αυτή η επιχείρηση θα είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με της Αιγύπτου αφού οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεί ήταν σαφώς πιο "ομαλές" σε σχέση με το χάος της Λιβύης. Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή στη Λιβύη βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα περίπου 200 Έλληνες!

Για την επιχείρηση θα χρειαστούν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο το επιτελείο της ΠΑ είναι η ασφαλής οδική μεταφορά των Ελλήνων σε κάποιο αεροδρόμιο όπου και θα γίνει η αποκομιδή. Αυτό είχε λυθεί σχετικά εύκολα στην Αλεξάνδρεια, αφού οι Έλληνες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε μία πόλη και μεταφέρθηκαν σχετικά άνετα στο αεροδρόμιο της πόλης.

Χαρακτηρίζεται ως απίθανο να συγκεντρωθούν όλοι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και γι΄ αυτό οι επιτελείς της ΠΑ, ιχνογραφούν διαδοχικά σενάρια, στα οποία προβλέπεται ότι τα πληρώματα των μεταγωγικών αεροσκαφών θα αναγκαστούν να προσγειωθούν σε περισσότερα από ένα αεροδρόμια.

Ένα ακόμη θέμα που προβληματίζει την ΠΑ είναι ότι απαγορεύεται στα αεροπλάνα να επιβαίνουν ένοπλοι στρατιώτες αλλά η κατάσταση που περιγράφεται από τους συμπατριώτες μας από τη Λιβύη είναι κάτι παραπάνω από τραγική και η ασφάλεια η δική τους αλλά και των πληρωμάτων των μεταγωγικών αεροσκαφών που θα αναλάβουν τη δύσκολη επιχείρηση προβληματίζει.



http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3424

Δεν υπάρχουν σχόλια :